İş güvenliği Uzmanı Eğitimi Ders Notları


İş güvenliği uzmanı olabilmek için alınması gereken eğitim, 220 saat sürmektedir. Bu 220 saatin 180 saati, 90'ı örgün, 90'ı uzaktan olmak üzere teorik eğitimdir. Başka bir deyişle uzman eğitmenler tarafından kursa gelen öğrencilere aktarılan özel bilgiler içerir. Bu nedenle de güvenliği ders notları, daha sonradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenlediği sınava girecekler için büyük öne teşkil eder.

İş güvenliği müfredatı ve dolayısıyla kursta eğitim gören iş güvenliği uzmanı adaylarında bulunan işçi sağlığı ders notları çok çeşitli konuları kapsamaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öngördüğü ve hazırladığı eğitimde genel hukuk kurallarından iş güvenliği hukukuna, fiziki ya da her türlü risk etmenlerinin tespitinden risk yönetimine, işçilerin psikolojik yapılarından meslek hastalıklarına, iş kazalarından iş kazaları durumunda risk yönetimine, düzenli yapılması gereken risk değerlendirmesinden işverenlerin bilgilendirilmesine, çalışma hayatındaki etik kurallardan bu etik kuralların uygulanma ilkelerine, meslek hastalıklarının nedenlerinden elektronik aletlerle çalışılan ortamlardaki risk değerlendirmelerine kadar çok çeşitli ve önemli iş sağlığı konuları yer almaktadır.

Bazı eğitim kurumları, eğitimin farklı evrelerine ait ders notlarını internet sitelerinde yayınlıyor. Ancak bunun için o eğitim kurumlarının öğrencisi olmak ve sisteme üye olmuş olmak gerekiyor. Başka bir deyişle, bu uygulama zaten uzaktan eğitimin bir parçası olarak da uygulanıyor. Çünkü bakanlık da, eğitim kurumları da eğitimin hem kolay, hem de sorunsuz geçmesini düşünmektedirler.

Uzaktan eğitim sırasında öğrencilerin bu ders notlarını almaları ve bu notları çalışmaları büyük önem arz eder. Bu notlar öğrenilmezse bakanlığın düzenlediği sınavı geçemeyecekleri gibi, aynı zamanda mesleklerinde de başarı sağlayamayacaklardır. Son yılların en önemli mesleklerinden biri olan ve yıldızı giderek yükselmekte olan iş güvenliği uzmanlığı, istihdam bakımından da ülkenin en büyük mesleklerinden biri olacağa benziyor.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger