Blogger - Blogspot Yazar Eklemek

Blogger Dersleri - Blogspot Yazar Eklemek
Blogger Dersleri - Blogspot Yazar Eklemek 
Blogger Dersleri  - Online oyunlardan aşina olan temsilcilik benzeri bir özellikle bloglarınız için yazar alımı yapabilirsiniz. Bunu , Google şifrenizi paylaşmadan blogunuz için farklı kişilere yetki verme hakkımızı kullanacağız.

Öncelikle şifrenizi paylaşmadan yapabileceğiniz bu işlemin çalışma mantığında bahsedeyim. Yazar ekleme özelliği ile yazar olarak atadığınız kişi  kendi mail ve şifresiyle blog sisteminize girerek sizin paylaştığınız yöntemi uygulayarak yeni yazılar paylaşabilir , eski yazılarda değişiklik yapabilir ve etiketleri düzenleyebilir .

Sitenizin tasarımı ile gadgetları ile herhangi bir oynama şansı olmaz. Eğer ben blogumu başka biriyle ortak kullanacağım diyorsanız bunun için yazar ekledikten sonra kişiyi yönetici olarak atayabilirsiniz. Bu sayede yeni yöneticiniz sizin sahip olduğunuz haklara sahip olacak ve istediği düzenlemeyi kendi mail ve şifresiyle gerçekleştirecek. Belirtmem de yarar var yazar olarak atadığınız kişiyi tüm Google hesabınıza değil sadece Google hesabınızda bulunan tek bir bloga atamış oluyorsunuz.

Blogger Yazar Nasıl Eklenir   

 ( Yeni Sürüm Blogger Yönetim Paneline Göre Anlatılmıştır - Ben Bu Yazıyı Yazarken Eski Sürüm Kullanılıyor Olsa da İlerleyen Dönemde Tamamen Kaldırılacak )

Blogger yönetim paneli ekranından ayarlar seçeneğine giriyoruz.

Blogger Dersleri - Blogger Yazar Eklemek
Blogger Dersleri - Blogger Yazar Eklemek

Ve  en altta bulunan izinler bölümü .  Mavi olan yazar ekle linkine tıklıyoruz , karşımıza yazar olarak eklemek istediğimiz kişinin mail adresini yazmamız gereken özel bir alan geliyor. Bu kısma yazar olarak davet etmek istediğiniz kişinin mail adresini ( Blogger Hesabı Olması Gerekiyor ) yazıyoruz ve kişiyi davet etmiş oluyoruz. Arkadaşınız isteği onayladıktan sonra kendi maili ve şifresiyle blogunuza yazı ekleyebilir. 

Blogger Dersleri - Blogspot Yazar Eklemek
Blogger Dersleri - Blogspot Yazar Eklemek


Blogger Yönetici Ekleme

 Blogunuza  yönetici   eklemeniz için öncelikle yukarıda bahsedilen adımları takip edip kişiyi yazar olarak eklemelisiniz. Ardından yazar olarak eklediğiniz kişileri Ayarlar >  İzinler > Blog Yazarları kısmında görebilirsiniz. Bu kısımda kendilerine verilmiş ünvanlar ile anılırlar. 

Yazar ibaresinin hemen yanında bulunan yönetici yap kutucuğunu tıklayarak blogunuza bir adet yönetici alarak tüm yetkilerinizi paylaşabilirsiniz. Hayırlı Olsun .. 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger