Google'a Göre Blogunuzun Durumu - Google Arama Parametreleri

Blogger Seo - Google Arama Parametreleri
Blogger Seo - Google Arama Parametreleri 
Blogger Seo  ayalarını yaptıktan sonra tek yapabileceğimiz şey oturup arama motorlarının bize hit göndermesini beklemek. B Bloglarımıza takipçi ve hit elde etmenin en önemli basamağı ülkemizde en aktif durumda olan arama motoru Google aramalarından ziyaretçi çekebilmek. Bu sebeple blogların Blogger seo alt yapısına oldukça fazla önem veriyoruz. Peki Blogger seo ayarları konusunda üzerimize düşeni yaptıktan sonra Google ile olan ilişkimiz ne durumda ? Blogunuz ne durumda ?  Bunu tam olarak algılayacak durumda olmasak da  Google'ın sunduğu Google arama parametrelerini kullanarak rakiplerimizi algılayabilir ve kendi durumumuz ile ilgili bir fikir edinebiliriz .

Google Arama Parametreleri : 
  • İnfo Araması : Sitenizin Google tarafından nasıl kayıt altına alındığını görebilirsiniz . Arama çubuğuna yazmanız gereken : info:http://www.bloggerdersleri.com/
  • Related Araması : Related ardından yazılan site ile benzer yayınlar yapan siteleri listeler. Kendi sitenizi aratarak potansiyel rakiplerinizi takip altında tutabilirsiniz . Arama motoruna yazmanız gereken : related:www.bloggerdersleri.com/
  • Link Araması : Link ardından yazılmış olan siteye verilmiş olan linkleri görmenizi sağlayan arama parametresi. Link aramasını kullanarak blogunuza verilmiş linkleri tespit edebilirsiniz.  Arama motoruna yazmanız gereken :  link:www.bloggerdersleri.com . Blogger seo için oldukça etkili olan back linkleri bu kodla kontrol edebilirsiniz. 
  • Site Araması : Site ardından yazılan sitenin indexlenen sayfalarını ve sayfa adetlerini görmenize yarayan parametre bu sayede blogunuzun kaç sayfası indexlenmiş , hangileri indexlenmiş fark edebilirsiniz. Ayrıca rakip siteleriniz indexlenme durumunu takip edebilirsiniz. Arama motoruna yazmanız gereken : site:bloggerdersleri.com. İndexlenmeniz konusunda sıkıntılar yaşıyorsanız bu  Blogger seo konusunda çok ciddi ve Google tarafından hiç hoş karşılanmayan hatalar yapıyorsunuz demektir. 
Blogger Seo - Google Arama Parametreleri
Blogger Seo - Google Arama Parametreleri 
  • Google Trends Site Araması : Google trends size üç önemli ipucu verir . Bloglarınıza hangi ülkelerden giriliyor , sizin blogunuzda zaman harcayan ziyaretçiler hangi sitelerde vakit harcıyor ve hangi kelime grupları ile ilgili arama yapıyor. Örnek olarak ekşi sözlüğü alalım : 
http://trends.google.com/websites?q=site%3Awww.eksisozluk.com&geo=all&date=all Ekşi sözlüğe tabi ki en çok Türkiye'den girilmiş. Ekşi sözlük müdavimlerinin en çok ziyaret ettiği sitelerse Also visited başlığında toplanmış. Also searched for başlığı altında ise Ekşi Sözlük takipçilerinin en çok aradığı kelimeler mevcut.
Kendi blogunuz üzerinde uygulayarak kullanıcılarınız için yatırım yapanız gereken potansiyel kelimeleri ve onların vakit ayırdığı muhtemel rakip siteleri tespit edebilirsiniz. Bu sayede daha etkili bir Blogger seo için fikir sahibi olursunuz.

Not : Google Trends'de yer alabilmek için trafiğiniz oldukça yoğun olmalı aksi taktirde trends aramalarında yer alamazsınız. 

Bu özel Google parametrelerini kullanarak Google üzerinden indexlenen sayfalarınızı , olası rakiplerinizi, kullanıcılarınız takip ettiği diğer siteleri ve aradığı anahtar kelime gruplarını analiz ederk içerik ve Blogger seo yatırımlarınızı nasıl şekillendireceğinize dair fikir elde edebilirsiniz.

Makaleyi Paylaş :
 

+ yorum + 2 yorum

Adsız
20 Ağustos 2012 02:39

hocam benim site: olarak aramamda olan sayfamdan çok daha azı görünüyor neden böyle ?

20 Ağustos 2012 13:08

Blogunuza eklediğiniz sayfalar google tarafından henüz indexlenmemiş olabilir. Sayfalarınızın hızlı indexlenmesini sağlamak için http://www.bloggerdersleri.com/2012/06/google-tarafindan-hizli-indexlenmek.html

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger