Alexa Nedir Ne Değildir? / Seo Çalışmalarınızı Nasıl Etkiler?

Alexa Nedir ? Alexa Seo Çalışmalarını Nasıl Etkiler
Alexa Nedir ? Alexa Seo Çalışmlarını Nasıl Etkiler 

Alexa Nedir ?

Alexa kendi tanımlamasıyla '' Web İnformation Company '' Web bilgi şirketi, Alexa bir istatistik tutan web dizin projesidir. Alexa kendine ait bir algoritması bulunan site sayacı olarak tanımlanabilir.  Google algoritması, farklı istatistik çalışmaları tutan siteleri incelemek üzerine de adapte edilmiştir yani Alexa'nın size verdiği değer Google tarafından incelenir ve algoritmasına dahil edilir. Google Alexa sisteminini doğru bir kılavuz olarak değerlendirmektedir. Daha önce Alexa sistemine benzer bir sistem olarak size Technorati sistemini tanıtmıştım. Aynı mantıkla çalışır ve Google tarafından dikkatle incelenir.

Alexa Rank Nedir ?

Alexa Rank, blogunuzun belli kriterleri dikkate alınarak blogunuz için belirlenen bir puan değeridir. Bu puan değerleri kimi faktörlere göre belirlenir fakat sizler ile paylaşılmaz, siz sadece bu bu rank değerine göre sıralamanızı görebilirsiniz. Blogum üzerinden örnek vermek gerekirse

Alexa Traffic Rank Nedir
Alexa Traffic Rank Nedir
Alexa Traffic Rank değerim 5,144 bu değerlik bana verilen Rank değerine göre ülke içindeki sıralamam. Alexa tam 5113 siteye bana verdiğinden daha yüksek bir puan vermiş. Bu yazıyı 24/10/2012 itibari ile yazıyorum, bu yazıyı okuduğunuz farklı bir tarihte değişimi inceleyebilirsiniz.

http://www.alexa.com/siteinfo/bloggerdersleri.com

Alexa Seo Çalışmalarında Nasıl Bir Etki Gösterir ?

Alexa Google gözünde değer gören bir sistemdir fakat bilinenin aksini çok ciddi anlamda Blogger Seo çalışmalarına katkısı olmayacaktır. Alexa sistemini blogunuz için ufak bir destekçi olarak görebilirsiniz etkisi bundan fazla olmayacaktır. Anlatıldığı gibi seo çalışmalarının anahtar özelliği Alexa sitesi değildir.

Alexa menülerinin işlevini daha önce Alexa Menülerinin Kullanımı >> başlığında incelemiştim. Menülerde bulunan Search Analytics kısmı ise gelen arama kelimelerini gösterir bu bir nebze olsun anahtar kelime çalışmalarında size katkı sağlayabilir.

 Alexa Rank Yükseltmek / Alexa Sıralama Düşürmek / Alexa da Başarılı Olmak >>








Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger