Blogger Seo - Domain Seçiminin Önemi

Blogger Seo - Doğru Alan Adı Seçimi
Blogger Seo - Doğru Alan Adı Seçimi

Blogger sahipleri dilerse alan adı satın alıp yönlendirme yoluna başvursun diler blogspot uzantılı olan alan adları ile yayın yapsın doğru alan adı seçimi yaparken takip etmeleri gereken Blogger Seo  yöntemler aynıdır.

Alan Adı Ve Anahtar Kelime Uygunluğu

Domain durumu Google arama motoru botlarının dikkatle incelediği bir etkendir bu sebeple Blogger seo çalışması yaparken domain adınıza da yatırım yapmanız gerekmekte. Her şeyden önce açacağınız blogta ne tür paylaşımlar yapacağınızı belirlemeli ve ardından bu yazıları hangi başlıklar ile sunacağınızı hangi etiketleri kullanacağınızın mini bir haritasını çıkarmanız gerekmekte. Bu tahlili yaptıktan sonra Blogunuz anahtar kelimesini algılamanız gerekiyor . Anahtar kelime kısaca sitenizin içeriğini tanımlayan geniş bir etikettir. Bu geniş etiketi barındıran bir domain almak sizi Blogger Seo çalışmalarında bir adım öteye taşıyacaktır.

Örnek vermek gerekirse kendi sitem üzerinden konuşayım ben sitemde Blogger Dersleri, Blogger Eklentileri, Blogger Seo Çalışmaları , Blogger İle Para Kazanmak, Blogger Temaları üzerinde yayın yapıyorum. Bu sebeple alan adı seçimi yaparken bu durumların hepsini kapsadığına inandığım Bloggerdersleri.com adresini satın aldım.

Dikkat: Alan adınız da Anahtar Kelime Kullanımı Sizi Blogger Seo Konusunda Bir Adım Öne Çıkaracaktır. 

Blogspot uzantılı bir adres kullanmak istiyorsanız da bu duruma dikkat etmeniz gerekmekte. Blogger konusunda paylaşım yapan siteleri incelerseniz tamamında Blog, Blogger yada Blogspot kelimelerinin kullandığını fark edeceksiniz.  Anahtar kelimeleri domain içinde mümkün olduğunca önde kullanmaya gayret gösterin.

Blogger Seo - Doğru Alan Adı Seçimi

Domainde Kullanılması Gereken Kelime Yapısı ve Sayısı 

Seçtiğiniz alan adlarında dikkat etmeniz gereken bir nokta ise iki kelimelik tamlamaların ideal olmasıdır. Google arama motoru botları bir alan adının kaç kelimeden oluştuğunu araya koyulan tire işaretinden yada buna benzer ayıraçlar dan anlamaz. Google botları tüm dünya dillerine hakimdir ve bitişik yazdığınız bir tamlamanın kaç farklı kelimeden oluştuğunu algılayabilir. 

Örnek olarak tekrar kendi sitem üzerinden örnek vermek istiyorum. Bloggerdersleri.com adresi iki kelimeden oluşmaktadır ve Google arama motoru için ideal kelime sayısına sahiptir. 

Domainlerinizin  kısa olması da seo açısından oldukça önemlidir. Alan adı isimlerinizi mümkün oldukça kısa tutmaya gayret gösterin. 

Alan Adı Yaşının Önemi ve Blogger Seo

Her gün binlerce site yayın hayatına giriyor ve özellikle son dönemde hızlı para kazanmak isteyen bir çok kötü niyetli kişi spam içerik üretmekte.  Google EMD Güncellemesi >>  ile bu konu hakkında bir dizi önlem aldı fakat tabi ki yeterli olmadıklarının farkındalar. Bu sebeple Google alan adı yaşına her geçen gün daha çok önem verir haline geldi. Alan adınız ne kadar süredir kayıtlı olduğu seo çalışmalarında dikkate alınan bir durum. Domain adınız ne kadar eskiyse Google gözünde bir o kadar değerlisinizdir.

Dikkat: Burada bahsi geçen yaş, blogunuzun domainin hangi tarihte kayıt  altına alındığı değil bu  alanda bu domain ile ne kadar süredir yayın yaptığınızdır. 

Rakip sitelerin domain yaşını sorgulayabilirsiniz : http://www.seologs.com/dns/domain-check.html 





Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger