Google Algoritma Güncellemesi Nedir ?

Terimler Sözlüğü - Google Algoritma Güncellemesi
Terimler Sözlüğü - Google Algoritma Güncellemesi 

Blogger Terimler Sözlüğü  başlığı altında Blogger kullanıcılarının yaptığı araştırmalarda sık duyacağı kimi terimleri açıklamaya çalışacağımdan bahsetmiştim. Blog kullanıcıların sık duyacağı terimlerden biri Google Algoritma Güncellemesidir.

Google Algoritma Güncellemesi Nedir ? 

Google arama motlarından ve çalışma mantığına daha önce Google Örümcekleri >> konusunda değinmiştim. Google arama motorunun öncelikli görevi arama yapan kullanıcılara kaliteli siteleri en üst sıralarda sunmaktır. Bu sebeple Google sitenizi indexlerken bazı kriterleri göz önünde bulundurarak listeler ve alakalı aramalarda bu kriterlerden en iyi notu almış siteleri üst sıralarda arama yapan kullanıcılarına sunar. 

Google kriterlerine uygun olan siteler aramalarda üst sıralarda yer bulduğu için bir çok site sahibi bu kriterlere uygun olarak siteler dizayn etmeye çalışır. Bu sebeple çoğu zaman haksız kazanç elde etmek isteyen site sahipleri bu kriterler üzerine yatırım yaparak kendilerine üst sıralarda yer bulurlar. Google arama motorunun buna cevabı ise algoritmasını yani değer verdiği kalite standartlarını değiştirmektir. Her Google algoritma güncellemesi sonrası webmasterlerın arama motorlarında üst sıraya çıkması için yatırım yapması gereken temel özellikler değişir. 

Bir örnek vermek gerekirse PageRank seo  çalışmalarında önemli bir yer tutuyordu fakat son yapılan güncellemeler ile aramalarda üst sıralara çıkmak için gereken kalite standartlarında PageRank ciddi bir düşüş yedi . Artık PageRank değerinizin ne kadar yüksek olduğu pekte önemli değil . Yeni Google Algoritma Güncellemesi ile önem kazanan diğer bir değerlik ise TrustRank değeri.

Diğer bir değişim ise backlink kavramında yaşandı. Backlinkler hala değerini korusa da son Google algoritma güncellemesi eski değerini kaybetti. 

Google Algoritma Güncellemesi
Google Algoritma Güncellemesi

Google Algoritma Güncellemesi ve Etkileri 

Kısacası Google güncelleştirmeleri , Google arama motorunun kalite standartlarını değiştirip farklı tip özellikleri dikkati alıp arama sıralarını değiştirmesidir . Bu sebeple çoğu güncelleştirme sonrası arama sonuçlarında ciddi değişiklikler yaşayabilirsiniz. Kimi siteler ciddi düşüşler yaşarken farklı tipte siteler ise yüksek sıçramalar yapabilir. Algoritma güncelleme tarihlerine bakacak olursanız ( Blogumda Her Yaşanan Güncelleme İle İlgili Makale Yazacağım - Tarihleri Takip Edebilirsiniz. ) belli bir trafik dalgalanmasını görebilirsiniz. 

Google Algoritma Güncellemesi ve Blogger 

Blog sahiplerinin yapması gereken ise her güncelleme sonrası seo konusunda yayın yapan siteleri takip edip yeni güncelleme ile gerekli kalite standartlarını ne şekilde değiştiğini öğrenmek ve bu kalite standartlarına uygun içerik üretmek . Bu sayede her güncellemeyi bir fırsata çevirebilirsiniz. 

Google Güncellemeleri : 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger