Blogger Kotaları ve 1GB Resim Sınırı Çözüm Yolu

Blogger Limitleri
Blogger Limitleri 

Blogger Dersleri kuşağında ücretsiz olan Blogger sisteminde karşınıza çıkabilecek olan  kötü niyetli kullanıcıları engellemek için oluşturulmuş bir dizi limit kuralını sizlere tanıtacağım. Kimi zaman bilmemenizden kaynaklı olarak bu sınırlara takılabilirsiniz.

Blogger 1 GB Resim Kotası : En sık yaşanan sıkıntılardan biridir. Blogger kullanıcıları için izin verilen resim yükleme sınırı 1GB kadardır. Limitinizi ve size ait olan tüm bloglarlarınıza yüklediğiniz resimleri toplu halde Picasaweb albümlerinden görebilirsiniz. Buradan Buyurun : https://picasaweb.google.com/home

Blogger 1GB Fotoğraf Kotam Doldu Ne Yapabilirim ?

Bu sıkıntıyı atlatmak için resimlerinizi farklı bir ücretsiz blog sistemine yükleyip linkini alarak Blogger hesabınızda kullanmanız gerekiyor. Blogger 1GB Kotasından kurtulmanın en kolay yolu resimleri farklı bir platformdan çekmek.

Benim size önereceğim en güvenli sistem WordPress ve Tumblr.  Tumblr ve WordPress sistemine yüklediğiniz resimleri sağ tıklayıp resmin URLsini kopyala şeklinde alabilirsiniz.

Blogger 1GB Kotası

http://24.media.tumblr.com/tumblr_mdyjdqE8yk1r85u7oo1_500.jpg : Kopyaladığımız resmin URL adresi.

HTML bölümüne geçerek aşağıda ki kodları yapıştırın

<a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6Gx0dSDopA7opkfKJtlNi8z4NmD6ERGq3pywAVykKu3jU3PE8u90wFQaxcddxpDP9KViqEQuLQs37Sr7BPNndtx4njK-6Ry-Wli9bFppW8X98dfJ7MRHMQl1Pi2MWBJyMM_1ZLHd_A6qH/s400/blogger-1gb-resim-kotasi.png" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"><img border="0" height="277" src="http://24.media.tumblr.com/tumblr_mdyjdqE8yk1r85u7oo1_500.jpg" width="400" /></a>

  • Kırmızı olarak belirlenmiş alan : Kullanmak istediğiniz resmin URL adresi. 
  •  Mavi yazılmış link : Resme tıklandığında açılmasını istediğiniz link. Her hangi bir sayfaya yönlendirme yapmak istemiyorsanız. Resim linkini mavi olan alana da ekleyin. 
Blogger 1 GB resim kotası limitini bu şekilde aşabilirsiniz.

Sahip Olabileceğiniz Blog Sayısı : Goolge hesabı ile en fazla 100 adet blog sahibi olabilirsiniz.

Yayın Sayısı : Yayın sayınızda hiç bir kısıtlama yoktur.

Blog Yazarı Sayısı : Bir blogta yazar olarak eklenebilecek kişi sayısı en fazla 100 olarak belirlenmiştir.

Etiket Sayısı : Her yayına en fazla 20 adet etiket eklenebilir ve 200 karakter sınırını geçemez.

Blog Açıklaması : Bloglar için açıklama kısmı en fazla 500 karakterden oluşabilir.

Hakkımda : Hakkımda kısmı en fazla 1200 karakterden oluşabilir.

Sık olarak karşınıza çıkan Blogger kotalarından bazıları bunlardır. Tabi ki en sık karşılaşılan resim boyutu sorunudur. Çok büyük ölçekleri olan resimleri farklı sitelerden alarak kullanmanız da fayda var.




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger