Video Backlink Elde Etmek

Video Backlink Elde Etmek
Video Backlink Elde Etmek

Backlink kavramının seo üzerinde ki etkisini ve bloglarınızı arama motorlarında nasıl üst sıralara çıkarabileceğinden daha önce ki konularımda sıkça bahsettim. ( Backlink ve Faydaları >>  ) . Bu kazancı sağlayan backlinkleri kolay elde etme yöntemlerinden bir tanesi video backlink oluşturmak.

Video Backlink, video paylaşım sitelerine içerik ekleyerek, açıklamalar kısmına site linkinizi iliştirmek olarak özetlenebilir. Video paylaşım sitelerinde paylaşacağımız videolar sayesinde ekstradan ziyaretçi elde edebilirsiniz fakat biz bunu backlink kazanmak için kullanacağız.

Her ara sayfa alan adından değer alır, bu durumu sitemin Pagerank değeri  üzerinden açıklayayım.  Sitemin Pagerank değeri : 3 . Ara sayfalarımın bazılarının Pagerank değeri 1 , bazılarının ki : 2 . Bunun nedeni ana sayfamdan güç almaları. Video backlink eklediğinizde sizin sitenize gelen link ara sayfadan gelecektir. ( Bu durum diğer backlink kaynakları içinde geçerlidir. ) Çalışma mantığı oldukça basittir. Youtube üzerinden örnek verelim :

Youtube.com ( Video Sitesi ) ==> http://www.youtube.com/watch?v=vhLVegh4fkY ( Videonuzun Bulunduğu Ara Sayfa )  ==> Sizin Siteniz

Videonuzu yüklediğinizde oluşan Youtube ara sayfası,  Youtube domaininden destek alarak sizin sitenize referans olacaktır. Bu sebeple video yükleyeceğiniz site kaliteli olmalı ayrıca ara sayfayı da kaliteli, sitenizin içeriği ile alakalı hale getirmeniz gerekecek.

Video İndirmek  Hakkında Anlatım >>

Kaliteli Video Sayfası  

  • Videolarınız site içeriğiniz ile benzer konulardan seçin 
  • Video başlığında anahtar kelimelerinizi kullanın 
  • Kategori eklerken doğru bölümü seçin 
  • Etiketleri anahtar kelimeleriniz den seçin 
  • Description kısmı : Bu bölüm linkinizi ekleyeceğiniz alan , description bölümüne linkinizi eklemeden önce kısa bir açıklama yapın. Özgün olmasına dikkat edin. 

Video Backlink - Video Yükleyebileceğiniz Siteler : 

YouTube
MetaCafe
Revver
BlipTV
Veoh
Vimeo
Break
Daily Motion
SevelLoad
Atom
PhotoBucket
Zoopy.com


Yapabileceğiniz en iyi taktik, bir sitede olan diğerlerinde olmayan videoları aktarmaktır. YouTube da olup Daily Motion tabanında olmayan videoları indirip  Daily Motion'a ekleyin. Not : Burada emek hırsızlığından bahsetmiyorum, videosunun  paylaşılmasına izin veren içerikler bulabilirsiniz.

Video Backlink
Video Backlink 

Video Backlink ve Sandbox:

Sandbox bir Google cezalandırma sistemidir, ilerleyen günlerde konu ile ilgili ayrıntılı bir yazı hazırlayacağım. Şu an için bilmeniz gereken durum ise aşırı video backlink alımı sizi Google gözünde spamcı bir site durumuna sokabilir ve siteniz aramalarda arka sıralara itilebilir. Bu sebeple ekleyeceğiniz videoların sayısının aşırı olmamasına dikkat edin haftada bir iki video idealdir. Zamanla sayıyı artırabilirsiniz. Ayrıca 2 , 3 ayını doldurmamış siteler bu konuda daha dikkatli olmalılar.

Video Silinme ve Üyelik Kapatılması : Video sitelerine yükleyeceğiniz videolar özgün olmalı. Youtube içerisinde olan bir video dosyasını bilgisayarınıza indirip tekrar Youtube'a yüklemeniz durumda Youtube sizin kopyacı olduğunuzu algılayarak, önce uyaracak ardından hesabınızın tamamen kapatılmasına neden olacaktır.

Telif Hakları : Telif hakları elinizde olmayan videoları yüklemeniz halinde video sitelerinden videolarınız silenecek ardından hesabınız tamamen kapatılacaktır.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger