Niche Blog Nedir ? - Niche Blog Rehberi

Niche Blog Nedir ?
Niche Blog Nedir ? 

Terimler sözlüğü kategorisinde sizlere Niche Blog kavramını açıklamaya çalışacağım. Niche Blogların kurulum,  az emek ile çok para kazanmak olarak özetlenebilir. Burada sizlere para kazandıran ise yüksek seo bilginiz ve araştırmacı kişiliğiniz olacaktır.

Niche Blog, rekabet oranı düşük ve reklam geliri yüksek olan bir kelime bularak reklamcılık için tasarımlanmış, kullanıcıların reklama tıklama olanağı daha yüksek olan bir tema ile seo becerilerinizi kullanarak, kısa sürede üst sıralara kolayca tırmanıp yüksek gelir elde etmektir.

Adsense ve Niche Blog Kavramı :  Öncelikle sizlere Adsense çalışma mantığından bahsetmek istiyorum. Adsense kazancınızı oluşturan ziyaretçilerinizin gösterilen reklamlara tıklamasıdır.  Fakat her reklam tıklanmasından aynı ücretlendirmeyi alamazsınız.

İki farklı blog üzerinden durumu ele alalım, blogların 100 er ziyaretçi aldığını ve gelen ziyaretçilerden birer tanesinin reklamınıza tıkladığınızı düşünelim, iki blogtan da farklı kazanç sağlayacaksınız. Bunun nedeni kişilerin tıkladığı reklamların ve bu reklamların ücretlendirilmesinin farklı olmasıdır.

Kimi reklamlara tıklamadan yüksek kazanç elde ederken kimilerinden daha az kazanç elde etmeniz normaldir. Çoğu zaman bu kazançlar arasında uçurum olabilir.  Bugüne kadar benim alabildiğim en yüksek tık ücreti 0.75 $ ama genel anlamda ortalama kazancım tık başına $0.09 , 0.10 $ arasında.

Niche Blog Nedir ? - Niche Blog Rehberi
Niche Blog Nedir ? - Niche Blog Rehberi  

Arama Motoru Rekabeti :  Aradığınız kelimeler arama motorunda gösterilirken aldıkları seo puanına göre sıralanır. Bu sebeple üst sıralar da çıkmak isteyen siteler seo yatırımı yaparlar. Kredi kelimesini ele alacak olursak oldukça kazanç sağlayan bir sektör olan bankacılık üzerinden yürüyor. Kredi kelimesinde ki yüksek kazanç sebebi ile bir çok site bu konuda yayın yapmakta. Bu sebeple kredi kelimesinde müthiş bir rekabet vardır. Kredi kelimesi üzerine yayın yapan bir blog oluşturarak üst sıralarda yer almanız oldukça zordur.

Niche Blog kavramına dönecek olursak , kısa zamanda ve az emekle yüksek kazanç sağlamak istiyorsanız kuracağınız blog bir takım özelliklere sahip olmalı.

Araştırma Bölümü : Yüksek kazanç sağlayan anahtar kelimeleri tespit etmelisiniz.
  • Niche Blogunuzun kısıtlı bir alanda hizmet vermeli , belli bir konu üzerine odaklanmalı, az sayıda anahtar kelimeye sahip olmalıdır.  
  • Blogunuz da üzerine yayın yaptığınız  anahtar kelimelerinin rekabet oranı düşük olmalıdır.  
  • Anahtar kelimeler ile alakalı olarak sunulan reklamlar tık başına yüksek gelir sağlamalı. 
Teknik Beceri Bölümü : Niche blog için tasarlanmış bir tema ve yüksek seo becerisi gerekir.
  • Blogunuz için kullanacağınız tema, ziyaretçilerinizin reklamlara yüksek sayıda tıklama yapabileceği şekilde tasarlanmış olmalı. 
  • Seo çalışmalarını etkin kullanacak beceriye ve bilgi birikimine sahip olmanız gerekli. 
Kişisel tavsiyemi soracak olursanız yabancı diliniz yok ise bu işi bulaşmayın derim. Yabancı dil ile alakası nedir diyorsanız sizi şöyle alalım : Google Adsense - En Çok Kazandıran Diller >>

İlerleyen günlerde sizlere Niche Blog kurulumu hakkında daha fazla bilgi sunmaya çalışacağım.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger