Blog ile Para Kazanmak - RSS Reklamcılık

Blog ile Para Kazanmak -  RSS Reklamcılık
Blog ile Para Kazanmak - RSS Reklamcılık

Blog ile para kazanma stratejileri başlığında Blogger kullanıcıların pekte tercih etmediği bir reklamcılık servisi olan RSS reklamlarından bahsedeceğim. Her reklam türünde amaç reklam aldığınız siteye ziyaretçi göndermek değildir. Kimi zaman ziyaretçi göndermek olduğu gibi kimi zaman SEO çalışmaları için tercih edilir. Tanıtım yazıları bunun en bilindik örnekleridir. Tanıtım yazıları ziyaretçi sağlamak amacı ile değil sitenin SEO puanından yaralan için satın alınır. Çoğu zaman yeni açılan ve sıralamalar da yükselmek isteyen siteler bu tarz reklamcılık yöntemlerinden faydalanmaya çalışır.

RSS reklamcılık servisi internet reklamcılığının ana kuralı olan ziyaretçi elde etmek ve SEO puanı katkısını amaçlar. Öncelikle sizlere RSS reklam sistemin nasıl çalıştığından bahsedip örneğini göstermek istiyorum. Lütfen buyurun : http://misafir-yazarlik-dizini.bloggerdersleri.com/2012/12/misafir-blogcu-kabul-eden-bloglar.html

Misafir blogculuk için hazırladığım sayfanın sağ alt köşesine dikkat ederseniz , Blogger Dersleri - Son Konular ve Son Yüklenen Temalar başlıklarını göreceksiniz. RSS akışı, bir sitenin son paylaşılan içeriğini gösterir. Site yenilendikçe akış kendisini otomatik olarak yeniler ve son paylaşılan yayınların sayısını belirleyebilirsiniz.

Blog ile Para Kazanmak - RSS Reklamcılık
Blog ile Para Kazanmak - RSS Reklamcılık

Ben beş adet olacak şekilde belirlemiş. Blogger Dersleri - Son Konular akışı http://www.bloggerdersleri.com sitesinde paylaşılan son 5 konuyu, Son Yüklenen Temalar kısmı ise http://temalar.bloggerdersleri.com/ sitesinde son paylaşılan 5 konuyu  gösterecek.

RSS reklamcılıkta bu şekil bir gadget oluşturarak sitenizde farklı bir sitenin yayın akışını yayınlayarak para kazanmaya çalışacaksınız. Bu yöntemi kullanmak için uygulamanız gereken yöntem : Blogger Feed Liste Oluşturmak >> 

RSS reklamcılığı ile farklı bir sitede son paylaşılan konuları sitenizde listerek reklamı veren kişi için kaliteli bir link sunumu sağlayacaksınız , ayrıca sitenizin trafiğinin bir bölümünden de ziyaretçi göndereceksiniz. Son olarak diğer bir özellik RSS reklamı yaptığınız sitenin son paylaşılan sitenin yayınlarını, siteniz tarafından pinglemiş olacak bu sayede reklamını yaptığınız sitenin SEO puanını artırmış olacaksınız. Ayrıca bu reklam alanı, sitenin İndex hızını ve Alexa Rank değerlerini de etkileyecek bir yöntemdir. Bu sebepler ile RSS reklamcılık tüm reklam çeşitleri arasında en çok fayda sağlayanıdır. Yakın zamanda daha fazla kullanıcı RSS reklamcılık servisine yatırım yapacak gibi gözüküyor.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger