Misafir Blogculuk - Matt Cutt ve Liste

Misafir Blogculuk - Matt Cutt ve Liste
Misafir Blogculuk - Matt Cutt ve Liste 

Misafir blogculuk konusunda bir yazı yazarak sizlerin ziyaretçi trafiğine ve seo çalışmalarını katkı sağlamaya çalışmıştım. Misafir yazarlık kavramını biraz olsun kolaylaştırabilmek için ise size bir liste sundum fakat ne hikmetse bir türlü gereken ilgiyi göremedi bu sebeple sizi ikna edebilmek adına bir yazı daha yayınlamaya karar verdim. Ayrıca bloguna yazar kabul eden sitelerin bulabildiklerimin listesi şuradan görebilirsiniz : Misafir Yazar Kabul Eden Bloglar Listesi >>

Misafir blogculuk kavramını birde Matt Cutts abimizden Türkçe alt yazılı olarak dinleyelim. Videoları Türkçe alt yazılı olarak nasıl izleyebileceğinizi açıklamıştım : YouTube Altyazı Ekleme Özelliği >> 


Matt Cutts - Misafir Blogculuk Üzerine 


Örnekler ile durumu açıklamak gerekirse blog konusunda yayın yapan bir sitem var ve belli sayıda bir takipçi kitlesine sahibim hali ile blogumun içeriği ile alakalı bir yayın hazırlarsanız bu takipçilerin her biri sitenizden haberdar olacaktır. Ayrıca siz kendi yazdığınız yazıyı kendi takipçileriniz ile sosyal medya üzerinden paylaşacağınız için sizin takipçileriniz de benim sitemden haberdar olacaktır. Misafir blogculuk bu açıdan çift yönlü bir yarar sağlayan bir yayıncılık modelidir.

SEO ve ziyaretçi trafiği konusunda sosyal medya hızla yükselen bir trend. Eğer bir bloga misafir yazar olursanız elbette yazdığınız yayın farklı kişilere ulaşacak ve farklı türde ziyaretçiler linklerinizi içeren bir yayını sosyal paylaşım sitelerinde paylaşacaktır. Bu size hem SEO yönünden hem sosyal medya üzerinden gelecek yeni ziyaretçiler yönünden fayda sağlayacaktır.

Backlinkler SEO çalışmalarının önemli bir parçası. Sitenize gelecek en iyi backlinkler siteniz ile alakalı olanlardır. Misafir yazar olarak katılacağınız blogları belirleyebilmeniz bu işin en önemli özelliğidir. Siteniz ile alakalı içerik üreten bloglara konuk olarak sizin için referans olacak siteler oluşturabilirsiniz.

Farklı ve içeriğiniz ile alakalı olan sitelerde linklerinizi yer alması , yeni ziyaretçilerin sitenizi ziyaret etmesi ve sosyal paylaşım sitelerinde yaşanan link artışınız genel anlamda SEO puanınızı yükseltecek, böylece arama motoru sıralamalarında sayfalarınız yukarı sıralara tırmanacaktır.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger