Youtube Videolarının Belli Bölümlerini Paylaşmak

Youtube Videoların Belli Bölümlerini Paylaşmak
Youtube Videoların Belli Bölümlerini Paylaşmak

Blogger kullanıcılarından gelen mailler üzerine bir videonun sadece belli bir bölümünü bloglraınızda paylaşma konusu üzerinde yayın hazırlayacağım. Tam olarak yapacağımız şey blogumzuda paylaştığımız videonun play tuşuna bastığınızda kaçıncı dakikadan itibaren gösterilmeye başlayacağını belirlemek ve ne kadar süre için gösterileceğini ayarlamak. Özellikle videonun belli bölgesini paylaşmak istediğiniz de kullanıcılara daha rahat bir sunum sağlayabilirsiniz.

Örnek olarak aşağıda ki videoyu inceleyebilirsiniz , videonun play tuşuna bastığınızda video 1. dakikadan gösterilmeye başlayacak ve 2. dakikada son bulacak.


Ayarlanmış Video Eklemek İçin Kullanmanız Gereken Kod :

<object height="309" width="550"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PFZDufUOadg&start=60&end=120"></param>
<param name="allowFullScreen" value="true"></param>
<embed src="http://www.youtube.com/v/PFZDufUOadg&start=60&end=120" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="550" height="309"></embed></object> 


Kodları Nasıl Kullanacağız :

  • Kırmızı olarak belirlenmiş olan videonun adresini niteler kullanmak istediğiniz videonun ki ile değiştirmelisiniz. 
Standart bir YouTube video linki : http://www.youtube.com/watch?v=PFZDufUOadg bu şekilde olacaktır.  '' = '' işaretinden sonraki harf dizini videoyu tanımlar. Kullanmak istediğiniz videonun linkinde kileri yukarıda ki kodlar ile değiştirmeniz yeterli. 
  • Videonun süresini ise işaretlenmiş mavi satır ile belirleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken süreleri saniye bazında gireceğiniz. '' Start= '' sonrası gelen sayı videonun kaçınca saniyesinde başlayacağını belirler. '' End= '' ardından gelen sayısal değer videonun bitiş süresini belirtir. 
Eğer videoyu belli bir sürede başlamak istiyor fakat sonuna kadar devam etsin istiyorsanız end sonuna videonun son saniyesinin süresini yazmanız gerekiyor. Örnek olarak yukarıda paylaştığım video 4 dakika 12 saniye sonuna kadar devam etmesini istiyorsanız end sonuna 252 yazmalısınız. 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger