Affiliate Marketing - Sosyal Medya Etkisi

Affiliate Marketing - Sosyal Medya Etkisi
Affiliate Marketing - Sosyal Medya Etkisi 

İnternet üzerinden para kazanma fikrine sahip olanlar için kısa süre önce Affiliate Marketing başlığına yayılar ekleme başladım. Affiliate Marketing hakkında yazıların tamamına ulaşmak için buradan buyurun : Affiliate Marketing Hakkında Her Şey >> Affiliate Marketing her ne kadar internet üzerinden satış , dijital pazarlama gibi anlamsız kelime tanımları ile tamlansada özetle Dünya'nın en eski işlerinden biri olan komisyonculuğun internet üzerinden işleyen halidir. Farklı hallerde çalışma prensibi olsa da ( Tıklama Başına Kazanç , Gösterim Başına Kazanç ) yaygın olarak Affiliate Marketing kavramı internet üzerinden satış yaparak komisyon kazanma anlamında kullanılır.

Affiliate Marketing ( modern komisyonculuk ) üzerinden başarılı olmanızı sağlayacak imkanlardan biri yoğun sosyal medya kullanımı. Ülkemizde yaşanan son olaylarda fark ettiğiniz gibi sosyal medya, gerçek medya kavramını oluşturan televizyon , gazete , radyo ve haber sitelerinden daha anlık ve aktif kullanıyor. Birbirinden farklı çeşitte çalışan sosyal paylaşım siteleri var olsa da ben örneklerimi Facebook , Pinterest ve Tumblr ( Her ne kadar Tumblr bir Blog alanı olarak görülse de çalışma mantığı sosyal medya platformlarından farksızdır )  gibi görsel içeriğin daha ön plana çıktığı ortamlardan vereceğim.

Sosyal medya üzerinden Affiliate Marketing konusunda başarılı olmak adına öncelikle alakalı bir niş sayfa oluşturmanız gerekecek. Unutmayın başarılı olmanız alakalı müşteri ile alakalı ürünü buluşturmak. Bu sebeple dar alanda yayın yapan bir sayfa edinerek işe başlamalısınız, bu işi uzun zamandır yapan ve oldukça başarılı olmuş bir örneği size örnek göstermek istiyorum.

Sayfa Linki:  https://www.facebook.com/pages/Amazing-Hairstyles/242473505779447

Affiliate Marketing - Sosyal Medya Etkisi
Affiliate Marketing - Sosyal Medya Etkisi 

Görüldüğü gibi saç stillerini, farklı makyaj önerilerini ve bakım yöntemlerinin paylaşıldığı bir Facebook sayfası 1.300.000 kişi tarafından beğenilmiş, sayfa oldukça aktif kullanılıyor. Sayfayı analiz edecek olursanız, Sayfa İngilizce yayın yapıyor bu sebeple kullanıcıların çoğunluğu Amerika , İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerden oluşuyor. Ayrıca belirtmem gerekir mi bilemiyorum fakat kullanıcıların neredeyse %90 kadın. Sayfayı beğenenlerin genel eğilimi ise Kadın bakım ürünleri. Sayfada buna paralel olarak kadın bakım ürünleri satışı yapılan Affiliate Marketing programlarına üye olmuş durumda ve kimi zaman refli linklerini paylaşıyor. Bu sayede son derece alakalı kişiler ile ilgili oldukları ürünleri paylaşabilme yeteneğine sahip.

Dar alanlar yayın yapan ve kaliteli görsel içerik ile beraber yüksek sayıda takipçi edinerek alakalı içeriğiniz ile ilgili trafiği buluşturabilirsiniz. Affiliate Marketing kavramında sosyal medya size oldukça yardımcı olabilecek bir yatırım aracı. Satmak istediğiniz ürün ile alakalı içerik eklemek görsel çalışmalara göre oldukça zor ayrıca sosyal medya sayfalarının takip etme sistemi üzerine kurulmuş olması size yardımcı olacak diğer bir avantaj.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger