Google Dalgalanması Nedir ?

Google Dalgalanması Nedir
Bu yazıyı sizlere filtre ve Sandbox kavramını açıklayabilmek için yazdığımı belirtmek isterim. Seo çalışmaları Arama motorlarının belirlediği kriterleri yakalayıp, aramalarda üst sıralarda yer almak için  uygulanan bir dizi kalite standardıdır. Ülkemizde en çok kullanılan arama motoru Google olduğu için seo çalışmaları bu merkezde ilerler. Anlatılan çoğu Seo kriteri ve bu kriterler uyumlu olmak için uygulanan stratejiler Google tabanlıdır. Fakat Google kimi zamanlarda algoritmaların da güncellemeye gider ve seo kriterleri değişim gösterir. Daha ayrıntılı bilgi için Google Algoritma Güncellemesi Nedir >> , Google'ın en son yaptığı güncelleme ve getirilerini incelemek istiyorsanız Google Emd Güncellemesi >>

Bu güncelemeler ile beraber seo kriterlerde değiştiği için arama sıralamalarında seri değişiklikler olur ve Google firması yaşanan değişikliklerin ne kadar etkilediğini oran olarak belirtir. Benim görebildiğim en yüksek değişim %4 oranında gerçekleşmişti. İnternette yer alan sayfa sayısını düşünecek olursanız yüzde 4 değişim büyük bir rakamdır.

Aslında aramalarda ki sıralamanız her gün değişir fakat algoritma güncellemesi ile milyonlarca site yerinden oynar ve tüm aramaların yerli yerine oturması bir hafta kadar alır.  Bu hafta boyunca aramalardan gelen ziyaretçi trafiğiniz yüksek oranda düşüş veya yüksek oranda çıkışlar yaşayabilir. Bu inişlere çıkışlara kısaca Google dalgalanması denir.  Bu hafta boyunca arama motorundan aldığınız trafiğiniz iki katına da çıkabilir, binleri bulan trafiğimiz onlara da düşebilir.  Bu dalgalanmayı sadece Google güncellemesi sırasında yaşarsanız.

Google Dalgalanması Nedir
Google Dalgalanması Yaşayan Bir Site/Ziyaretçi Grafiği

Güncellemeler harici bu tarz ziyaretçi grafiği elde edenler yada ziyaretçisinde seri düşüş yaşayanlar sorunu farklı bir yerde aramalı. Google dalgalanmasına mı yakalandım? ziyaretçilerim de seri düşüş var sorusu abestir. Bu dalgalanmaya yakalanabilmeniz için Google'ın güncelleme yapması gerekir ve Google her güncellemesini açıklar. Ayrıca artık bu güncellemeler haberlere bile konu olur durumda. Bir siteniz varsa Google güncellemesinden kesinlikle bir şekilde haberdar olursunuz.

Google güncellemesi senede kaç kere yaşanır tam olarak bilinmemekle beraber , bir yılda  3, 4 yada daha fazla güncelleme görülebilir. Tahminlerime göre Şubat ayında bu tarz bir güncelleme tekrar yaşanacak.


Google Güncellemelerin den Etkilenmemek , Google Dalgalanmasına Yakalanmak Kadar Normaldir


Google dalgalanmalarını kesinlikle filtre yada SandBox ile karşılaştırmayın. Bu yazıyı Sandox ve Filtre sistemi için yazmış olduğumu hatırlatarak sizi şöyle davet ediyorum : Sandbox Nedir ? >> , Google Filtre Nedir >>

Google dalgalanmasından sonra algoritma sıralaması oturur ve bu süreçten sonra siteniz daha üst sıralarda kendine yer bulup fazla sayıda ziyaretçi elde edebilir yada rakiplerinizin düşüşü sebebiyle hitiniz artabilir. Aynı şekilde aramadan gelen trafikte düşüşler gözlemlenebilir ve son olarak güncellemeden hiç etkilenmeminiz de mümkün.




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger