Blogger Title Ayarları

Blogger Seo Title Ayarları
Blogger Seo Title Ayarları

Blogger Seo  - Google internet sektöründe bir çok konuda site sahiplerine ve sahibi olmak isteyenlere ücretsiz hizmetler sunmakta bunlardan en yaygını kuşkusuz en gelişmiş servislerinden biri olan blogger. Google destekli olarak piyasada bulunan hizmet ise Google Arama Optimizasyonu için pekte uygun değil. Sanırım bunun nedeni Google firmasının birazda blog sahiplerinin emek vermesini arzulaması. Arama motorlarından ziyaretçi çekmenizi zorlaştıracak bu düzeneği değiştirmek ise mümkün.Bu sebeple Blogger Seo işlemlerine biraz zaman ayırmamız gerekiyor. Özellikle Blogger Title ayarları etkinleştirilmeli. 

  • Blogger Seo - Blogger Title Ayarları 

Blogger seo ayarları yaparken başlamamız gereken yer blogger title ayarlarıdır.  Blogger title kayıt dizini :  site adresi - konu başlığı şeklindedir. Bu Google botlarının pek sevdiği bir durum değildir. Google robotları Konu Başlığı - Site Adresi şeklinde dizayn edilmiş sitelere daha çok değer verir. Ayrıca arama sonuçlarında sitenizin üst sırala çıkmasını zorlaştırdığı gibi kullanıcı tarafından tercih edilmesini de zorlaştırır. 

Blogger Title Ayarı yapılmamış bir blog için arama sonuçları : 

Blogger Seo Title Ayarlaması Yapılmamış Site
Blogger Seo Title Ayarlaması Yapılmamış Site

Görüldüğü gibi arama sonuçlarında  kayıt dizini Site adresi - Konu başlığı kombinasyonu ile blogger seo ayalarına uygun olmayan şekilde indexlenmiş.   

Blogger Title Ayarı yapılmış bir blog için arama sonuçları : 

Blogger Seo Title Ayarlaması Yapılmış Site
Blogger Seo Title Ayarlaması Yapılmış Site
Burada  Blogger title kodları üzerinde çalışılmış bir blog adresini görüyoruz. Google tarafından  Blogger seo uygun olarak Konu Başlığı - Site Adresi şeklinde indexlenmiş.

Blogger Title Kodlarını  düzenleyerek  Konu Başlığı - Site Adresi şeklinde sitenizin indexlenmesini sağlayıp blogunuzu  Google Arama Optimizasyona daha uygun bir hale getirebilirsiniz.

  • Blogspot Seo - Blogger Title Kodlarını Düzenleyelim

  • Öncelikle Blogger yönetim panelinden  tasarım seçeneğini seçin ve alt başlık olarak html'yi  düzenle butonuna basın.  Tasarım > HTML'yi Düzenle 


Blogger Seo Ayarları
Blogger Seo Ayarları
  • Ardından Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunu işaretleyerek temamızı oluşturan tüm kodların  görünmesini sağlıyoruz.


Blogger Seo - Title Kodları
Blogger Seo - Title Kodları 
  • CTRL + F Kombinasyonunu kullanarak kodlar içerisinde bulunan  <title><data:blog.pageTitle/></title>  kodunu buluyoruz. 
  • Yeni tarz geliştirilmiş blogger temalarında 

<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/></title>

olarak geçebilir.
    Blogger Title Ayarları
    Blogger Seo - Çıkarılması Gereken Title Kodu
    • Bulmuş olduğunuz title kodunu silerek yerine 
    <b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
    <title><data:blog.title/></title>
    <b:else/>
    <title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title></b:if>

    bu kodları ekleyerek title ayarlarını değiştiriyoruz.

    Blogger Seo Ayarları
    Blogger Seo - Eklenecek Title Kodu

    Şablonu kaydederek Blogger Title ayarı işlemini tamamlayıp Blogger Seo uyumunu elde ediyoruz. Artık siteniz  Google Arama Optimizasyonuna uygun olarak indexlenecek.




    Makaleyi Paylaş :
     

    + yorum + 1 yorum

    Adsız
    13 Ağustos 2012 14:19

    Evet gereçkten hızlı bir etki gösterdi. kimi gelimelerde daha gerideydim ama gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra daha yukarılara çıktım ve daha fazla ziyaretçi geliyor :)))

    Yorum Gönder

     
    Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
    Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger