RSS Dizin ile Seo Stratejisi

RSS Dizin ile Seo Stratejisi
RSS Dizin ile Seo Stratejisi 

RSS Feed sistemleri blogunuzu, internet sitenizi farklı platformlar üzerinden takip edilmesine imkan veren programlar ve sitelerden oluşur. Benim bu gün sizlere bahsetmek istediğim ana başlık ise RSS takip mekanizması işleten siteler ve bunların blogunuza / sitenize olan katkısı. RSS konusunda daha önce yayınlar hazırladı isemde daha geniş bir persfektinden hatalı düşünceleri ve avantajlarını farklı yönlenderden aktarmak.

Kısaca RSS sitelerini tanımlamak gerekirse bu siteler sizlerin site adresileriniz üzerinden kayıt altına alarak kullanıcıların onlarca siteyi tek bir yerdent takip etmesine olanak verir. Takip ettiğiniz siteler yeni bir yayın hazırladığında bunu ayrıntılı olarak görebilirsiniz. En bilindik site ise şüphesiz Google'ın ücretsiz sunduğu FeedBurner . Buradan inceleyebilirsiniz : http://feeds.feedburner.com/bloggerdersleri/MOiP görüldüğü gibi FeedBurner sitesinde tüm paylaşımlarım listeleniyor ve link olarak sunuluyor. Eğer FeedBurner üzerinden RSS akışı oluşturmak istiyorsanız buradan buyurun : Blogger RSS Yayını İçin FeedBurner Kaydı >> 

Unutmamanızda fayda var FeedBurner, sıradan bir takip sitesi değildir. Google firması çatısı altında çalışmakta ve SEO çalışmalarına oldukça etki edebilecek konumdadır. Eğer sizi kimsenin FeedBurner üzerinden kimsenin takip edeceğine inanmıyor, tek bir ziyaretçi bile elde edemeyeceğinizi düşünüyor olsanızda FeedBurner üzerinden sitenizi yayınlayın.

Bir çok Türk blog yada site sahibinin FeedBurner kaydı bulunsa da sıkıntı diğer Feed sistemlerinin kullanılmaması. Genel kanı benim sitemi hiç bir aktif Türk kullanıcısı bulunamayn   RSS sitelere kayıt ettirmemin bir avantajı yok, beni oradan kim takip edecek şeklindedir. Oldukça sakıncalı ve yanlış bir düşüncedir. RSS siteleri iş yükü bakımından ağır ve karmaşık sistemlerdir ayrıca gelirleride oldukça düşüktür bu sebeple çoğu firma bu işe girişmediği için sitenizi kayıt altına alabileceğiniz az miktarda site var. Her konuda az olan değerlidir mantığı ile yaklaşan Google ve diğer arama motoru botlarının gözünde gözünde değerli sitelerdir. Bu sebeple Alexa değerleri düşük, PR ve TrustRank değerleri yüksek , index alma süreleri çok hızlıdır.

RSS takip siteleri hakkında biraz olsun fikrimiz olduktan sonra sizlere hiç bir Türk kullanıcısı bulunmayan RSS takip sitelerine kayıt olmanın avantajlarını tek tek sıralamaya çalışacağım.

  • Seri İndexlenme : RSS siteleri otomatik olarak paylaşımlarınızı sitelerine taşırlar. Böylece linkiniz bir takip sitesinde yer almış olur. Hızlı indexlenme süresi olan botlar anında takip sitelerini ziyaret eder ve linkiniz ile karşılaşırlar, botların mantığı gördüğün linki takip et üzerine kuruludur. Bu sebeple sitenizi anında ziyaret eden botlar index alma hızınızı artırır. RSS siteleri blogunuzda her paylaşımınız ardından Google ve diğer arama motoru botlarına siteniz için adete  bir  PİNG gönderme merkezi olarak işlev görürler. 
Özetle RSS sistemleri kaliteli bir  backlink kaynağı ve pingleme sitesi olarak görülmelidir. Takipçi edinemeyecek olsanız bile kullanmaktan çekinmeyin. Sitelerinizi ekleyerek SEO çalışmalarınıza katkıda bulunun.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger