Blogger Seo Çalışmaları - İçerik Tabanlı Seo

Blogger Seo - İçerik Tabanlı Seo
Blogger Seo - İçerik Tabanlı Seo

Blogger Seo çalışması yapanların dikkat etmesi gereken konulardan biri site içi seo çalışmaları. Google arama motoru botları sayfalarınızı indexlemek için  sitelerinize ziyaret düzenlediğinde tüm içeriğinizi kayıt altına alarak analiz eder. Bu analiz işlemlerinden bir tanesi de Keyword Density ( Anahtar Kelime Yoğunluğu ) dir. Arama motoru Botları site içerisin deki  sözcüklerin nerede ve hangi  yoğunlukla kullanıldığını tespit eder. Bu sebeple tüm yayın içeriğiniz Google botları tarafından inceleme altındadır.Blogger seo yatırımlarınızı bu durum içerisinde gerçekleştirmelisiniz.

Blogger Seo İçin Anahtar Kelimeler Belli Bir Uyum İçerisinde Olmalı

Blogger Seo - Anahtar Kelime – Alan Adı - Başlık – İçerik


Etkili bir Blogger seo için etiketler ile ilgili yapmanız gereken çalışmaları  Blogger Seo Uyumlu Etikletleme ve Blogger Doğru Etiket Tercihi konusunda biraz açıklamaya çalışmıştım. Şimdi ise genel anlamda yayınlarınızın bloglarınıza seo açısından etiksini inceleyeceğiz . Blogunuzun konusuna bağlı olarak anahtar kelimeleriniz domain isminizde , title , içerik ve etiketlerde  beraber bulunmalı. Bu sayede dörtlü içerisinde bulunan anahtar kelime aramasında Google size öncelik sağlayacaktır.

Blogger Seo - Blogger Alan Adı Tercihi 


Keyword Density ( Anahtar Kelime Yoğunluğu )  kısmını bu sefer bir örneklendirme ile açıklamaya çalışacağım . Bitkilerin faydaları hakkında yayın yapan bir Alternatif tıp bloğuna sahipseniz öncelikle alan adınız buna uyumlu olmalı. Örnek vermek gerekirse alternatiftip.blogspot.com gibi bir alan adına sahip olmanız sizin için bir Blogger Seo konusunda avantajdır.


Blogger Seo
Blogger Seo

Blogger Seo - Title Tercihi 


Ayrıca donanımlı bir  Blogger Seo  için blogunuz  yayın başlıkları bu anahtar kelimeyi desteklemeli.  Kansere karşı elma sirkesi konusunda bir yazı yazacaksanız başlığınız :  ‘’ Alternatif Tıp İle Kansere Karşı Mücadele – Elma Sirkesi ‘’ şeklinde olabilir .  Anahtar kelimemiz olan Alternatif Tıp başlık kısmında tekrar bizim ile beraber. Yayın içeriğinde de kesinlikle bu anahtar kelimeyi bir şekilde kullanmalısınız. Son olarak etiketlere de aynı söz öbeğini yazarsanız alternatif tıp konusunda ideal bir makaleye sahip olursunuz.

Blog adımız sabit olduğu için değiştirme şansımız yok fakat  üzerine Blogger seo çalışması yapacağınız diğer anahtar kelimeleri Title , İçerik ve Etiketlerde kullanarak onları da geliştirebilirsiniz.

Blogger Seo  - Anahtar Kelimelerin Yoğunluk Oranları : 


Blogger seo konusunda üzerinde ısrarla durulması gereken önemli unsurlardan biri anahtar kelimelerin site içerisinde bulunma yoğunluklarıdır. Site içi seo çalışması yaparken üzerine yazı yazdığınız konuları tanımlayan anahtar kelimeler ,bloglarınızda doğru oranda bulunursa Google bu kelimeler ile ilgili yapılan aramalarda blogunuza  öncelik verir. Özetle hangi konu üzerine yayın yapıyorsanız bu durumu tanımlayan cümle ve cümle grupları sadece etiketler içersin de değil yayınlar içerisinde de belli oranda kullanılmalı.

Durumu tekrar bir örnek ile izah etmek gerekirse.  Blogger Seo kategorisi üzerine yazdığınız bir blogta , Blogger Kelime Yoğunluğu ile ilgili bir yayın yapıyorsunuz.  Blogger Kelime Yoğunluğu ve Blogger Seo kalıpları yazdığınız içerik içersin de en az %1  en fazla %5 oranının da   bulunmalı. Yani  '' Blogger Kelime Yoğunluğu '' hakkında100 kelimelik bir yazı yazdıysanız en az bir en fazla beş kere Blogger Kelime Yoğunluğu ve Blogger Seo öbeği kullanmalısınız.


Blogger Seo - Anahtar Kelime Kullanımı
Blogger Seo - Anahtar Kelime Kullanımı 

Eğer yüzde bir oranından düşük tutarsanız bu blogger seo anlamında size bir katkı sağlamaz , yüzde beşin üzerine çıkarsanız ise Google bunu spam olarak algılayabilir . Böylece blogger seo için olumsuz bir etkiye neden olabilirsiniz.  Senesini doldurmamış siteler için ideal olan yüzde 3  yüzde 4 oranıdır.

Blogger Seo Anahtar Kelime Yoğunluk Oranı Takip 

Bunu nasıl takip edeceğim diyorsanız bunu öğrenebileceğiniz Seo araçları mevcut.

http://tools.seobook.com/general/keyword-density/   Sitenizin hangi sayfasını sorgulamak istiyorsanız sorgulama çubuğuna yazıp aratın. Seobook sizin için geçen tüm sözcükleri ve oranlarını belirleyecektir. Bu aracı kullanarak gereksizce kullanmış olduğunuz kelimeleri eş anlamlıları ile değiştirebilir ve konu ile alakalı anahtar kelimelerin sayısını artırabilirsiniz. 

Durumun tamamını özetlemek gerekirse bir yayın yapmak istediğinizde konuya ait 5 , 6 anahtar kelime belirleyeceksiniz . En etkili olanını kesinlikle başlık içerisinde kullanacaksınız , anahtar kelimelerinizi yayınınız içerisinde yüzde 3 ile yüzde 4 oranında kullanacaksınız ve etiketleri anahtar kelimelerden seçeceksiniz. Artık tam anlamıyla etkili bir içerik tabanlı,  blogger seo çalışması yapılmış yazıya sahipsiniz.

Not : Blogger Seo yaparken anahtar kelimelerinizin bir kaç tanesini kalın font haline getirmek size avantaj sağlayacaktır.





Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger