Blogger Etikete Tıklayınca Görülen Yayın Sayısını Düzenlemek

Blogger Etikete Tıklayınca Görülen Yayın Sayısını Düzenlemek
Blogger Etikete Tıklayınca Görülen Yayın Sayısını Düzenlemek 

Blogger şablonlarını kullananların kategori oluşturmada ki en büyük yardımcısı etiketler. Etiketler ile kategori oluşturma konusunu sizler için açıklamaya çalışmıştım incelemek isterseniz buyurun : Blogger Kategori Oluşturmak >>

Etikete dayalı menü oluşturduğunuzda etikete tıklandığında bu etikete sahip tüm yayınlar sıralanır. Bu gün bahsedeceğimiz konu ise etikete bağlı kaç yayın gösterileceği. Etikete bağlı gösterilecek yayın sayısını değiştirmenin iki farklı yolu var.

  • Birinci Yöntem Kod Değişikliği : 
Bildiğiniz gibi kısa süre önce Blogger kod editörü değiştirildi bu sebeple kodları bulmanız biraz sıkıntılı olabilir. Aşağıda gördüğünüz kodu yayınlar içerisinde bulun
expr:href='data:label.url'

ve aşağıda ki kod ile değiştirin

expr:href='data:label.url + "?max-results=6"

Maxresults=6 şeklinde olan koddaki sayısal veri gösterilecek olan yayın sayısını belirler. Göstermek istediğiniz yayın sayısı ile değiştirebilirsiniz.

  • İkinci Yöntem Link İnşası 
Linkler kullanılarak kategori oluşturuyorsanız, örneğin benim üst menülerimi kontrol ederseniz menüleri etiketler üzerine inşa ettim. Blogger SEO menüsü üzerinden gidecek olursak Blogger SEO'a tıklarsanız :  

linkine ulaşırsınız. Etikete bağlı olarak konular sıralanır eğer özel bir düzenleme yapmak istiyor ve kodlar ile boğuşmak istemiyorsanız , 


şeklinde linkleme yapabilirsiniz etiket linkinin sonuna getireceğiniz ?max-results=6 eki , Blogger SEO konusunda yazılmış olan yayınların 6 lı olarak sıralanmasını sağlayacak. 

Demo olarak deneyebilirsiniz, Benim kodlarım 20 li seçimdir, Blogger SEO menünüsüne girerseniz yayınları 20 li olarak görecek ve sonraki kayıtlar konusuna tıkladıkça da 20 li olarak göreceksiniz. Eğer max Results 6 olarak ayarlanmış linke tıklarsanız sonuçlar size 6 lı halde görünecek , sonraki kayıtlara tıklarsanız 6 lı link üzerinden geldiğiniz için bu kayıtlarda 6 lı olarak görülecektir. Bu iki yöntem ile gösterilecek etikete bağlı yayın sayısını ayarlamanız mümkün. 

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger