Bloglara Alakasız Sitelerden Hit Almak

Blogger Spam Sitelerden Hit Almak
Blogger Spam Sitelerden Hit Almak

Blogger Dersleri kategorisinde sizlerin sorusu üzerine alakasız sitelerden gelen ziyaretçiler konusuna bir açıklık getirmek istiyorum. Blogger hesaplarınızda kimi zaman sizinle hiç bir alakası olmayan ve siteye girdiğinizde hiç bir içerik bulamadığınız sayfalardan hit geldiğini görebilirsiniz. Hemen kendi sitemde sıkça yaşadığım bir durum ile size örneklendireyim. 

Blogger Spam Sitelerden Hit Almak
Blogger Spam Sitelerden Hit Almak
Görüldüğü gibi Blogger ile açmış olduğum bloga hiç bir bağlantım olmayan bir url adresinden ziyaretçi gelmiş. Bu linkleri incelemeye kalktığınızda hiç bir içeriğe sahip olmayan yada sizi farklı linklere yönlendiren urller olduğunu fark edeceksiniz. Bunun amacı  spam sitelerin reklam yapmasıdır. 

Bir şekilde ziyaretçi elde etmek isteyen siteler öncelikle hoş ve dikkat çekmeyen bir domain adresi satın alırlar, ardından otomatik bir yazılımla belirledikleri Blogger hesaplarına ziyaretçi göndermeye başlar. Gelen ziyaretçiler ise organik değildir, belirlenmiş bot yardımıyla sitenize farklı bir link üstünden ziyaretçi geliyormuş gibi gösterilir, bu sayede trafik kaynakları istatistiklerinde spam siteler kendilerine yer bulur. Sizde bu sitenin ne olduğunu anlamak için site adresine tıklarsınız ve alakasız bir sayfa ile karşılaşırsınız. İşte bu siteler trafik kaynaklarında yer alıp size linklerini tıklayıp hit elde etmek için buradadırlar.  Blogger trafik kaynakları kısmında alakasız bir linkten ziyaretçi  geliyormuş gibi gösterilmesinin nedeni reklam yapmaktır. Biraz ütopik bir çalışma olsa da milyonlarca blog kullanıcısı olduğunu düşünürseniz bu yöntem ile ciddi bir ziyaretçi, dolayısıyla gelir elde ettiklerini tahmin edebilirsiniz. 



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger