Sandbox Nedir ?

Google Sandbox Nedir ?
Google Sandbox Nedir ? 

İsmin ne kadar manidar olduğuna dikkat edin Sandbox .. Kum havuzu kısaca Google'ın size git kumda oyna demesi :) . Sandbox, Google'ın haksızlıkları önlemek için ortaya attığı  gelişmiş bir filtre cezalandırma sistemidir. Filtre sisteminden daha önce  Google Filtre Nedir ?  >> yazımda bahsetmiştim. Google Snadbox filtresi sıradan filtrenin bir adım sonrasıdır. Filtreden farklı olarak Sandbox filtresine yakalanmanız durumunda tüm Google aramalarından silinirsiniz.

Sandbox Nedir ?
Sandbox Nedir ? 
Google arama çubuğunda site:bloggerdersleri.com aramasını yapmanız bloggerdersleri.com adresine ait tüm indexlenmiş sayfaları size sunar. Eğer filtrede iseniz dahi arama sonuçlarında yer alırsınız fakat sandbox filtresine yakalandıysanız sitenizin indexlenmiş sayfaları önce azalmaya başlar sonra tamamen ortadan kalkar ve sonuçta hiç bir arama sonucunda bulunamazsınız yani   Google tarafından kullanıcılara sunulmazsınız. Böylece Google üzerinden ziyaretçi elde edemez hale gelirsiniz, bir sitenin yaşayabileceği en ağır ceza sistemidir.

Filtre sistemine takılmanın ilk nedeni aşırı seo çalışması yapmaktır, aşırı seo sizi her zaman filtreye sokabilecek bir tehlike arz eder. Aşırı seo sizi önce filtreye sonra Sandbox filtresine sokar Fakat sandbox'un en bilindik nedeni çalıntı ve spam içerik barındırmaktır. Spam ve çalıntı içerikten kısaca bahsetmek gerekirse , çalıntı içerik kaynak vermeden ya da vererek sürekli başkalarına ait olan yazıları yayınlamanızdır. Spam içerik ise ziyaretçi çekmek için kısaca yazılmış ve belli bir anahtar kelime üzerine yayın yapılan içeriktir. Etiketinde , başlığında ve içeriğinde bolca anahtar kelime barındırır fakat oldukça kısadır. İşte Google bu tarz yazıları spam olarak algılayabilir. Kalitesiz İçerik Kavramı ve Google Standartları >> 

Sandbox Nedir ?
Sandbox Nedir ? 
Çalıntı ve uygunsuz içeriği fark eden Google kısa sürede sitenizin kalitesiz içerik üreten ve başkalarının içeriğini kullanarak kazanç elde etmeye çalışan bir site olduğunuzu düşünür ve sizi tüm arama sorgularından çıkarır. Yeni açılmış siteler bu konuda çok dikkatli olmalıdır masumane bir alıntı onları sıkıntılı durumlara sokabilir. Eğer bu işlerde yeni iseniz lütfen dikkatle inceleyin :  Yeni Açılan Sitelerin Uzak Durması Gerekenler >> 

Filtreye yakalanmak sıkıntılı bir durum olsa da çözümsüz değildir fakat Sandbox filtresiden kurtulmak oldukça zordur. Ben karşılığını görmeden aylarca çalışırım diyorsanız , özgün ve Google standartlarına uygun makaleler yazarak ve tüm seo faaliyetlerinizi sonlandırarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Sadece durumu açıklamak için kendi fikirlerimi size sunmak istiyorum. Eğer bir sitem  Sandbox filtresine yakalanırsa o siteyi filtreden kurtarmaya çalışmam ve o site projesini kaldırır bir kenara koyar yeni alan adı ile hayatıma devam ederim ..

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger