Yeni Blogların Uzak Durması Gerekenler

Yeni Sitelerin Uzak Durması Gerekenler
Yeni Sitelerin Uzak Durması Gerekenler 

Bu yazımı daha ziyade sandbox ve filtre kavramını yayınladıktan sonra açıklamamın nedeni yeni sitelerin bu filtrelere yakalanma riskinin çok daha fazla olmasıdır. İnternet sektörü ciddi anlamda kazanç kapısı haline geldiğinden beri bu durumu kendi lehini kullanmaya çalışan bir dizi sahtekar webmaster türü türedi. Bu arkadaşlar yüzde yüz seo uyumlu siteler açarak, seri içerik ekleyip Google arama sıralamalarında yükseliyor ve yüksek kazanç elde etmeye çalışıyordu. Bu sebeple Google yaptığı Google güncellemeleri ile bu durumun önüne geçmeye çalıştı . Google Güncellemeleri Nedir >>

Google kalitesiz ve içerik hırsızı siteleri belirleyip arama sonuçlarında göstermeme kararı aldı ve filtre sistemini devreye soktu. Google Filtre Nedir ? >> ve Google Sandbox Nedir ? yazılarımı okumayı yeni blogculara kesinlikle tavsiye ediyorum.

Kısaca tekrar bahsetmek gerekirse :
Google Filtre : Aramalarda geri itilerek cezalandırılmanız.
Google Sandbox : Google arama motorundan komple silinmeniz.

Peki yeni bir site olmanız bu durumlar ile ilgisi nedir ? Yeni açılan siteler Google tarafından titizlikle incelenir. Bu sebeple filtrelere yakalanmaları çok daha kolaydır. Filtreye yakalanmamak için bir dizi durumdan özellikle uzak durmaları gerekir. Eğer bu değişkenleri göz ardı ederlerse filtreye takılıp asla Google arama sıralamalarında yükselemezler yada Sandboxa yakalanıp index alamazlar.

Benzer İçeriğin Çalıntı Olarak Algılanması Sorunu :


Yeni bir blogunuz varsa özellikle dikkat etmeniz gereken çalıntı içerik barındırmamak , spam içerik üretmemektir.
  • Spam içerik sadece hit elde edebilmek için bol sayıda anahtar kelime kullanıp kısa yazılar yazmak demektir. Google tarafından sevilmez ve kullanıcıyı sadece siteye sokmak için kullanıldığına inanılır.  Google arama motorunu algılamanız gerekir . Google Standartları ve Kaliteli Makale >> 
  •  Çalıntı içerik barındırmak sadece başka bir sitenin yazılarını kullanmaktan ibaret değildir , hele ki yeni bir blogsanız. Özellikle şarkı sözleri , şiirler yeni açılan blogların baş belasıdır. 

Gününüz ile ilgili kısa bir yazı kaleme aldınız ve bu yazınızın altına bu mutluluk dolu an, bana bilmem hangi şairin o ünlü dizlerine hatırlattı, diyerek 5 kıta şiiri sıraladınız. Yada bu gün Barış Manço'nun doğum günü ( Bu yazıyı  2 Ocakta Yazıyorum) kendisini andınız ve dev gibi dağlar dağlar şarkısının sözlerini paylaştınız.

Google arama motoru botları, sitenizi indexlemek için sayfanızı ziyaret edecekler ve bir bakacaklar ki sayfanın %80'ni oluşturan içerik daha önce binlerce sayfa tarafından paylaşılmış. Google bu çok meşhur sözlerdir herkes paylaşabilir gibi bir yaklaşımda bulunmaz. Yiyeceğiniz damga çalıntı içerik kullanıyor olacaktır.

Sonuçta binlerce bu sayfadan var. Neden sizden beş sene önce bunu paylaşmış birini değilde sizi üst sıralarda göstersin ? Düşünün beş konunuz var toplam uzunlukları 1 000 kelime, 200 kelimesi daha önce binlerce kez paylaşılmış. Blogunuzun %20 si çalıntı olarak algılanacak. Fakat benim 200 yayınım var bir Barış Manço şarkısı paylaşmam demek sadece içeriğinin %0,5 nin eski içerik olmasına neden olacak ve bir sorun çıkarmayacaktır. Yeni blogcuların sıkça filtireye ve sandboxa yakalanma nedeni budur.

Yeni Bir Blogunuz varsa yüzlerce kez paylaşılmış Şarkı Sözü , Takım Tezahüratı , Şiir , Uzun Film Repliği gibi içerik paylaşımlarından uzak durun.  


Siz iyi niyetli bir çalışma içinde olsanız bile bu durum sizi kısa sürede Sandbox tehlikesi ile baş başa bırakacaktır. Özellikle hızlı index alamıyorsanız nedeni bu tarz paylaşımlarınız olabilir. 

Aşırı Seo Çalışmaları : 


Seri Backlink Oluşturmak : Backlinkler sıralamalarda yükselmek isteyenelrin sıkça manipüle etmeye çalıştığı bir alandır. Bu sebeple Google tarafından dikkatle izlenir. Yeni açılan site sahiplerini dizinlerin heğsine kayıt olarak , sitelere yorum backlinkler bırakarak sıralamalarda yükselmeye çalışır fakat yeni açılan bir sitenin onlarca backlinke sahip olması hiçte gerçekçi değildir, bu durum sizin kısa sürede filtrelere ve uzun vaadede sandbox filtersine yakalanmasıne neden olur.

Aşırı Link Bırakmak : Yeni açılan site sahipleri seri ziyaretçi elde edebilmek için her yere linklerini bırakır bu Google tarafından fark edilmeyecek bir durum değildir. 10 içeriğiniz var fakat 80 yerde linkiniz görünüyor ve linkler harici ziyaretçi sayınız 20 . Sizce bu ne kadar mantıklı ? Google botları her ne kadar makine olsadalarda insanlar tarafından yönetildiklerini ve tasarlandıklarını unutmamanız gerekir . Siz çok iyi niyetli olsanız bile bu durum google botları tarafından ziyaretçi elde edebilmek için her yere link bırakıyor olarak algılanmanıza neden olacak ve kısa süre sonra kendinizi filtre sorunu ile baş başa bulacaksınız.

Verilerin Yanlış Kullanımı : Aşırı Meta Tag ve fazlaca etiket kullanımı daha ilk günlerini yaşayan siteler için tehlikelidir. Google bu aşırı kullanımı olan sitelerin kötü niyetli olduğunu düşünecek ve yılanın başını küçükken ezeceksin politikası izleyecektir :)


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger