DoFollow Link vs NoFollow Link İncelemesi

 DoFollow Link vs NoFollow Link
 DoFollow Link vs NoFollow Link
Blogger Seo  - Google optimizasyonu ile ilgilenenlerin sıkça duyacağı tabirlerden biri olan dofollow ve nofollow linkler , Google'ın linklere değer vermesi sonucuyla başlayan bir sürecin parçası. Sürekli kendini geliştiren Google arama motoru örümceklerinin en çok değer verdiği şeylerden biri farklı sitelerden sizin sitenize link verilmesiydi. Bununla beraber site sahipleri her yere linkler bırakarak hitlerini, indexlenme hızlarını ve PR değerlerini artırmak için seri bir şekilde internet sitelerini link çöplüğü haline getirdiler.

İşte tam bu noktada Google devreye girerek bu oluşan link diyarına bir çözüm bulmak için piyasaya dofollow ve nofollow kavramını sürdü.

NoFollow Link Kodu 

  ( <a href=” http://blogger-hakkinda.blogspot.com/ ” rel=”nofollow”>Blogger Hakkında</a> ) ile verilen linkler Google botları tarafından takip edilmez çok fazla önemsenmez. Size dofollow  olarak link veren sitenin tam olarak söylemek istediği şudur :  evet ben sitemde bu arkadaşın linkini paylaşıyorum fakat kendisi güvenilir birimidir bilmiyorum ve kefil değilim. Bu sebeple Dofollow link veren sitelerin referansından faydalanamaz ve PR değerinden pay sahibi olmazsınız . NoFollow linkler backlink olarak algılanmaz. Genede  NoFollow linklerin faydasız olduğunu söylemek doğru değildir. İnternet ortamında bir nebze olsun  NoFollow linklere sahip olmanız size yarar getirecektir.

DoFollow Link Kodu

( <a href=”http://blogger-hakkinda.blogspot.com/” rel=”dofollow”>Blogger Dersleri</a> ) ile verilen linkler Google botları tarafından takip edilmesi gereken , kefil olunan ve kefil olunan linlklerdir. Site sahipleri bu link kodunu kullanarak link verdikleri sitelere referans olurlar ve backlink olarak algılanır .  DoFollow linkler ile indexlenmenizi hızlandırabilir ve backlink olarak kaydedilen linkler, PR değerinizin artmasına yardımcı olur böylece Google arama sonuçlarında da bir adım öne geçmiş olursunuz.

Çok fazla NoFollow link almak spam gibi algılanabileceği için dikkatli olmak gerekmektedir. Ayrıca sitenizde alakasız şekilde bir çok internet sitesine DoFollow Link çıkarmak sizin için negatif yönlü bir seo çalışması olacaktır.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger