Blogger Sitemap Oluşturma - Google


Blogger Seo - Blogger İçin Sitemap Oluşturma
Blogger Seo - Blogger İçin Sitemap Oluşturma
Blogger Seo Sitemap Nedir ? Yazımda sizler için sitemapın size getirilerinden bahsetmiştim . Şimdi Blogger tabanlı sitelerimiz yani bloglarımız için nasıl Google sitemap oluşturabiliriz  inceleyelim .

Blogger Google Sitemap Oluşturma

Google hesabı bulunan her kişinin kullanabileceği bir çok Google servisi vardır Gmail, Blogger vs. ve bugün işimizi görecek olan Webmasters tool donanımları. Blogger alt yapılı bloglarınıza sitemap eklemenin en kolay yolu Google amcadan yardım istemek öncelikle sizi buraya alalım : Google Webmasters Tools

Webmasters Tools , Google amcanın site sahiplerine çeşitli imkanlar sunduğu ücretsiz bir servistir. Şimdi gelelim bu servisle sitemap nasıl oluşturabiliriz.
  • Karşılaştığınız ekranda öncelikle sağ yanda bulunan site ekle butonuna tıklıyoruz ve karşımıza gelen alana sitemizin adresini kopyalayarak ilk adımı tamamlamış oluyoruz 

Webmaster Tools Site Ekleme Ekranı
Blogger Seo - Webmaster Tools Site Ekleme Ekranı

  • İşleminiz ardından en sağda eklemiş olduğunuz sitenin adresi olacak şekilde Google '' siteniz hesabınıza eklendi. '' şeklinde bir uyarı verecek. Site haritaları kısmında ise görüleceği üzere hiç bir harita görüntülenemedi . Sağ yanda bulunan adresiniz altındaysa kırmızı bir SİTE HARİTASI EKLEME butonu mevcut.  Tıklayarak site haritamızı oluşturmaya devam ediyoruz. 

Blogger Seo - Webmaster Tools Sitemap Oluşturma Ekranı
Blogger Seo - Webmaster Tools Sitemap Oluşturma Ekranı

  • Site haritası ekle butonuna bastıktan sonra Google sizin kendinize bir takip link vermenizi isteyecek. İşte bu noktada yararlanacağımız şey blogunuzun rss kayıtları olacak fakat rss ler sadece son 25 olarak tutulduğu için bir nebzede olsa kodunuz üzerinde oynayacağız.

Blogger Seo - Blogger Site Haritası Ekleme
Blogger Seo - Blogger Site Haritası Ekleme

http://blogger-hakkinda.blogspot.com adresi ardından yazmanız gereken link kodu :

Blogunuz 500 den az posta sahipse : atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500

Blogunuz 1000 den az posta sahipse : atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=500

Blogunuz 1500 deb az posta sahipse : atom.xml?redirect=false&start-index=1001&max-results=500

Post durumunuza göre istediğiniz linki seçerek boş alana ekleyip site haritası gönder demeniz ardından artık sizde bir site haritasına sahipsiniz güle güle kullanın.





Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger