Ziyaretçileri Blogunuzdan Kaçırmanın 4 Yöntemi

Ziyaretçileri Blogunuzdan Kaçırmanın 4 Yöntemi
Ziyaretçileri Blogunuzdan Kaçırmanın 4 Yöntemi 

Blog yazarı olarak başarılı olma ölçünüz ziyaret sayınız ile değil ne kadar kaliteli ziyaretçi edinebildiğinize bağlı olmalıdır. Bu sebeple bir takım özelliklerden uzak durarak kendiniz için sıkı takipçiler edinmelisiniz. Ziyaretçilerin karşılaşacağı bir takım uygulamalar sitenizden erken çıkmalarına hatta bir daha ki arama sonuçlarında sitenize girmemenize neden olacaktır. Eğer ziyaretçilerinizi blogunuzdan kaçırmak istiyorsanız şu dört stratejiyi muhakkak uygulayın. Yüksek kalitede siteyi yavaşlatan görseller kullanın , otomatik açılan müzikler ve videolar sunun , okumayı zorlaştıracak stilde fontlar, renkler ve şablonlar kullanın. Kısa süre içerisinde ne kadar seri bir şekilde blogunuzu terk edeceklerini Google verilerinden izleyebilirsiniz. Deneyin %100 çalışıyor.

  • Yüksek Kalitede Sunulan Görsellerin Geç Yüklenmesi : Blogunuzda kullanacağınız görsel içeriğin boyutuna dikkat edin ve gerekmedikçe çok yüksek boyutlu görseller kullanmayın. Görsellerin boyutu yükseldikçe sitenin yüklenme süresi artacaktır, bu durumda kullanıcılarınız sayfalar arasında dolaşmaktan vazgeçebilir yada sitenizin yüklenmesini beklemeden ayrılabilir. Sitenizin hızlı olması her anlamda size artı katacak bir değerdir.
  • Otomatik Açılan Müzikler ve Videolar : Size gayet hoş gelen bir müziği blogunuz açıldığında otomatik olarak sunulacak şekilde yüklemeyin. Herkesin müzik zevkinin farklı olabileceğini ve sitenizi ziyaret edenlerin müzik dinlemek için blogunuzda olmadığını unutmayın. İlla bir takım videolar yada müzikler sunmak istiyorsanız otomatik olarak başlamayan müzik ayarlarından yararlanabilirsiniz. İlla bir takım müzik içeriğimi paylaşacağım diyorsanız tavsiyem SoundCloud kullanmanız.
  • Kötü biçimlendirilmiş Stiller / Şablon Kullanmak : En hoş still sadeliktir anlayışından asla ödün vermeyin. Karışıklığa neden olan stiller ve şablonlanlar dan uzak durmamak kullanıcıyı boğacak türden bir tasarıma imza atmanıza neden olabilir. Bu durumu göz ardı etmeden çalışmalarınızı sürdürün. Bu konuda yapabileceğiniz en mantıklı yatırım anketler düzenleyerek tasarımınız ile ilgili olarak kullanıcılarından fikir almanız olacaktır. 
  • Okumayı Zorlaştıracak Yazı Fontu ve Arka Plan Rengi : Stil çalışmlarında olduğu gibi sadece görselliği ön plana çıkartarak bir takım renkleri kullanırsanız bunun dezavantajını yaşabilirsiniz. Blogunuzda kullanacağınız renkleri ve yazı fontunu belirlerken nasıl göründüğüne değil , ne kadar kolay okunduğuna odaklanın.  kimse renkleriniz için bloglarınızda değil, onlar bilgi almak için sayfanızı ziyaret ediyorlar. 


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger