Blogger Doğru Konu Başlığı ve Title Düzenlemesi

Blogger Seo Dostu Title Oluşturmak
Blogger Seo Dostu Title Oluşturmak 

Google arama motoru ve yurdumuz da etkili olmaya başlamış olan Yandex ve Bing arama motorları alan adı bazlı seo çalışmalarına önem veren sistemlerdir. Domian üzerinden seo çalışmaları yaparken uzantıların devamı da arama optimizasyonun da önemlidir. Durumu daha iyi açıklamak için bir örnek vermek istiyorum.

Blogger Seo Title ve Anahtar Kelime İlişkisi 

'' Blogger Seo - Konu Başlıklarının Önemi '' başlıklı bir yayın oluşturdunuz ve yayınladınız adresinin www.bloggerdersleri.com/blogger-seo-konu-basliklarinin-onemi şeklinde olacaktır. Eski tip sitelerde ise http://bloggerdersleri.com/sorular.asp?kno=10 gibi alakasız uzantılar kullanılıyordu. Alan adı üzerinden seo çalışmaları yapılması ile beraber anahtar kelimeler alan adı içerisinde kullanılmaya başladı. Domain uzantılarında anahtar kelime kullanmak size seo çalışmaların da oldukça yardımcı olacaktır.


Alan Adı Bazlı Blogger Seo Çalışması

Görüldüğü gibi aramalarda kullanılan kelimelerin alan adı içerisinde olduğu durumlarda Google özel olarak aranan kelimeleri kalın fontla vurgulamakta . Bu durum açıkça göstermektedir ki Google anahtar kelimelerin uzantılarda bulunmasına önem veriyor. Buda Yandex raporu görüldüğü gibi anahtar kelimeler uzantılar içerisinde tekrar vurgulanmış.

Blogger Seo - Title Uyumu
.

Bu sebeple yayın oluştururken bu duruma özen göstererek Blogger Seo yatırımlarını yapmalı ve anahtar kelimelerine yayın adreslerinde yer vererek, arama motorlarından hangi hangi anahtar kelime aramaları ile bloglarınızı ziyaret edebileceklerini tahlil etmelisiniz.  Böylece Title ve uzunta uyumlu anahtar kelimelerde öne çıkabilirsiniz. Özellikle tanımlamalardan kaçınmaya çalışın.

Murat 131 ile ilgili bir yayın hazırlayacaksanız ve murat 131 aramasından hit elde etmek istiyorsanız. Eskiler iyi bilir kara murat başlığı ile yayın açarsanız murat 131 ile ilgili aramalarda geriye düşerseniz. İllaki bu başlığı kullanmak istiyorsanız, Murat 131 geçtiği bir başlık seçerek kaydınızı yayına alın ve ardından kayıtlar paneline gelerek yayını düzenle seçeneği ile başlığı değiştirin. Böylece uzantı tabanlı seo çalışması yapmış  ve ayrıca istediğiniz başlığı terciH etmiş olursunuz.

Blogger Türkçe Karakter Sorunu ve Seo 

Blogger kullanıcılar bu konuda teşvik edilmiş durumda yayın başlıklarınız otomatik olarak konunun linkine atanıyor. Blogger seo konusunda oldukça yarar sağlayacak bu durumun, önünde engel teşkil edebilecek olan sıkıntılardan bir tanesi ise Türkçe karakter sorunu. Blogger temalarının çoğu bu konuda ciddi sıkıntılar çıkartabiliyor. Türkçe karakterleri Blogger algılayamadığı için domainleriniz de bir dizi sıkıntıya yol açabiliyor.



Şu an yazdığım konu hakkında düşünecek olursak benim yayın başlığım Blogger Doğru Konu Başlığı ve Title Düzenlemesi eğer bu şekilde yayınımı kayıt altına alırsam uzantım : bloggerdersleri.com/blogger-doru-konu-bal.html şeklinde olur Türkçe karakterleri blog temam tanımadığı için hiç birini kullanmaz ve oldukça anlamsız bir uzantı elde etmiş olurum. Bu bana yarar sağlamayacak bir uzantı şeklidir bu sebeple konu başlığımı Blogger Dogru Konu Basligi ve Title Duzenlemesi şeklinde kullanarak, uzantımın sorunsuz olmasını sağlıyorum ve ardından kayıtlara gelip yayınımı düzenle diyerek başlığımı Türkçe karakterleri ekliyorum.  Bu sayede seo dostu Blogger konu başlıkları oluşturabilirsiniz.



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger