Blogger İçin Facebook Öneriler Kutusu Eklemek

Blogger İçin Facebook Öneriler Kutusu

Arama motorları her geçen gün sitelerin/Blogların sosyal medyada ki başarı durumunu  önemli bir kriter olarak değerlendire dursun, sosyal paylaşım siteleri de bu durumdan hoşnut olarak siteler ve bloglar için uygulamalarını geliştirmeye devam ediyor. Sosyal paylaşım sitelerinin en popüleri kuşkusuz Facebook, son yıllarda site sahipleri için bir çok eklenti piyasaya süren Facebook'un  site sahipleri için geliştirdiği en gözde uygulamalardan biri orijinal adı ile Facebook recommendations bar ( Facebook Öneriler Kutusu ). Eklentinin demosunu sayfayı indirerek sağ yanda göre bilirsiniz.

Blogger Facebook Öneriler Kutusu
Blogger Facebook Öneriler Kutusu

Facebook Recommendations , önerilen ek makaleleri beğenim sayısı ile göstermek için tasarlanmıştır. Kutucuğun üst kısmında sitenizin Facebook sayfanızı beğenebilmeleri için bir buton oluşturulmuş.

Facebook Öneriler Kutusunun Faydaları 

  1. Sitenizde daha fazla zaman sayfa geçip daha uzun süre zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. 
  2. Yayınlarınızın Facebook beğenilerini artırabilirsiniz.  
  3. Facebook beğenilerinizin artması ile daha fazla ziyaretçi elde edebilirsiniz.  
  4. Sayfa linklerinizin Facebook içerisinde yer alaması size Blogger seo yönünden olumlu katkıda bulunacak bu sayede arama motorlarından gelen trafiğinizde bir artış hissedeceksinizdir. 

  Blogger İçin Facebook Recommendation Kutusu Kurulumu 

Blogger hesaplarınızda Facebook öneriler kutusunu kullanmak için öncelikle bir App oluşturmamız gerekecek.  https://developers.facebook.com/apps/ adresine giderek, uygulamamızı oluşturmaya başlıyoruz.

( Resimlerin Büyük Halini Görmek İçin Üzerine Tıklayın )

Facebook Öneriler Kutusu Oluşturmak

Açılan App ekranında Yeni Uygulama Oluştur sekmesine tıklayarak gerekli olan kod dizilimini elde etmeye çalışacağız.

Facebook Öneriler Kutusu Tasarlamak

Create New App ekranında App names kısmına oluşturmak istediğiniz uygulamanın ismini vermelisiniz. Kendinize göre bir isim seçebilirsiniz her hangi bir önemi yok.

Facebook Recommendations Bar Oluşturmak

Artık Blogger için tasarladığımız uygulamamız hazır. Uygulamayı düzenlemek için işaretli olan alanı tıklayarak internet sitemizin / blogumuzun adresini girerek değişikleri kaydet seçeneği ile uygulamamızı tamamlıyoruz. Değiştirmeniz ardından bir adet onaylama tikini site adresinizin yanında görecesiniz.

Facebook Recommendations Bar Tasarlamak

Artık bir uygulamamız ve bizim için hazırlanmış bir Uygulama İD'miz var ( APP ID ) . Blogger'a eklentiyi eklemek için bu id numarasına ihtiyacınız olacak.

  Blogger İçin Facebook Recommendation Kutusu Eklemek 

1 ) Blogger kumanda paneline gelip Şablon >> HTML'yi Düzenle sekmesiyle kodlarımızı açıyoruz. Widget şablonlarını genişlet kutucuğunu işaretliyoruz.
2 ) Ctrl + F yardımı ile <head> kodunu bularak aşağıdaki kodları hemen altına ekliyoruz.

<div id='fb-root'/> 
<script> 
//Facebook Recommendation bar by www.bloggerdersleri.com 
//<![CDATA[
(function(d, s, id) { 
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; 
  if (d.getElementById(id)) return; 
  js = d.createElement(s); js.id = id; 
  js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1&appId=101444630017931"; 
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); 
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
//]]> 
</script> 
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'><div style='z-index:999999; position:absolute;'> 
<fb:recommendations-bar action='like' max_age='0' num_recommendations='4' read_time='10' side='right' site='http://www.bloggerdersleri.com' trigger='50%'/></div> 
</b:if></b:if>

Blogger Facebook Öneriler Kutusu Kodları Üzerinde Yapılacak Değişiklikler 

  • Yeşil renkte işaretlenmiş olan alan APP ID nizi eklemeniz gereken yer. Oluşturduğunuz uygulamanın belirlenmiş olan ID numarasını bu alana yazmanız gerekiyor. 
Blogger Öneriler Kutusu - APP ID
Blogger Öneriler Kutusu - APP ID 
  •  Kodlar içerisindeki mavi alanda bulunan sayısal değer gösterilecek olan tavsiye bağlantısını belirler. Sayısal veriyi değiştirerek göstermek istediğiniz tavsiye bağlantı sayısını değiştirebilirsiniz. 
  • Pembe olarak yazılmış olan bölüm tavsiye bağlantıların hangi tarafta gösterileceğini belirler. Solda göstermek istiyorsanız Right yerine Left yazınız. 
  • Kırmızı Trigger bölümü kapalı duran tavsiye bağlantı listesinin ne zaman açıkacağını belirler. Örnek vermek gerekirse ben yüzde 50 olarak belirledim bu demektir ki saher hangi bir sayfayı yarısına kadar indirirseniz sağ alttan Facebook öneriler sayfası görünecek. 
Umarım size yardımcı olabilmişimdir , Hayırlı Olsun .. 



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger