Google EMD Güncellemesinin Getirdikleri Götürdükleri

 Google EMD Güncellemesinin Getirdikleri Götürdükleri
 Google EMD Güncellemesinin Getirdikleri Götürdükleri

Google algoritma güncellemesinin amacının, Google kullanıcılarına kaliteli içerik sunmak için çabalaması olduğunu daha önce açıklamıştım. Google son olarak Emd olarak anılan mini bir güncellemeye gitti.  Exact Match Domain ismi ile gerçekleşen güncelleme kısaca EMD olarak anılıyor ve seo faaliyetleri üzerinde oldukça etkili olacağa benziyor.

Google Güncellemesi Duyurusu 

Her Google güncellemesi sonucu kendinize sormanız gereken soru şudur : Tasarımcılar aramalarda üst sıralara çıkmak için ne gibi sahtekarlıklara başvurdular ki Google bunun önüne geçmeye çalışıyor? İşte bu sorunun cevabı sizi seo çalışmalarında bir adım öteye taşıyacaktır.  Her algoritma güncellemesinin amacı içerik üreten kaliteli siteleri üst sıralara çekerek kalitesiz içeriği arka sıralar itmek ve bu sayede Google kullanıcılarının memnuniyetini artırmaktır. Bu sebeple kimileriniz site istatistiklerinizde şöyle bir tablo ile karşılaşabilirsiniz.

Google EMD Güncellemesinin Getirdikleri Götürdükleri

Peki son yıllarda tasarımcılar hak etmedikleri sıralamaları ne yaparak elde etmiştiler ki Google bu güncellemede bunu etkisini azaltmaya çalıştı?  

Google EMD Güncellemesinin Amacı Nedir?

Özellikle EMD güncellemesinin ilk amacı her zamanki gibi spam ve içerik kopyalayıcı siteleri silmek fakat bu güncellemede ekstradan ortadan kaldırmak istediği belli tip bir site var. Son yıllarda
tasarımcılar para kazanmak için farklı tipte bir site yapısı üretmeye başladılar. 


Özgün ama sınırlı konuda yayın yapan,  anahtar kelimelerden seçili isimleri olan, anahtar kelimelere göre yoğun etiketleme çalışması yapılmış, içerik tabanlı seo faaliyetleri gerçekleştirilmiş,  backlink alınmış fakat sınırlı, yetersiz ve kalitesiz içeriği olup yüzlerce sayfadan oluşan siteler.  

İşte Google'ın mücadele etmeye çalıştığı site tipi tam olarak budur. Durumu belli bir anahtar kelime ile  açıklamanın daha doğru olacağı inancındayım. Örnek olarak ben ilginç buluşlar kelimesini tercih ediyorum. Öncelikle gidip anahtar kelimenin bulunduğu bir domain tercih ediyoruz. (  inanılmaz-ilginc-buluslar.com  ) ardından başlıyoruz mini makaleler eklemeye, 100 - 150 kelimelik makaleler yazmak çok zamanınızı almayacaktır. Özgün de olsa bu yapıda ki makaleler az ve yetersiz bilgi vermektedir çoğu emeksiz yazıldığı için sık dil bilgisi yanlışları da mevcut. Sitemize her gün özgün içerik ekliyoruz.  İçerik artarken anahtar kelimelerimize uygun etiketler, başlıklar ( Title )belirliyoruz. Bir iki çalışma ile de sitemiz için backlinkler elde ediyoruz.

 Kısa süre sonra elimizde ilginç buluşlar konusu ile alakalı yetersiz, kalitesiz ve sınırlı içeriği bulunan, yüzde yüz seo uyumlu, domain de ilginç buluşlar anahtar kelimesi bulunan, mantıklı etiket seçimleri ile sıralamada yer edinmiş ve bir miktarda backlink almış,  bol sayfalı bir ilginç buluşlar sitesi oluyor.

İşte bu sitenin amacı aramalarda belli bir anahtar kelime zinciri ile yukarıda kalıp, bol miktarda  ziyaretçi çekerek  belirgin hale getirilmiş reklamları ile para kazanmak. Google, bu siteye üst sıralarda yer vermek istemiyor, Google kimsenin para kazanmaması taraftarı değil. Google'ın istediği site sahibinin tek  amacı  para elde etmek olmasın, site sahibinin amacı kullanıcıya kaliteli ve sağlıklı bilgiler verirken para kazanmak olsun. 


Özetle Google bu para kazanma makinesine dönüşmüş, seri kasılmış, sınırlı içerikli siteyi arama motorlarında görmek istemiyor. Bu sebeple anlamamız gereken şey bu tarz site sahiplerinin   yaptığı her şey yavaş yavaş önemini kaybettirecek yada Google tarafından spam olarak görülecek .

Üzerine Basa Basa Belirtiyorum Özgün de Olsa Kalitesiz,Yetersiz Kullanıcıya Bilgi Vermeyi Amaçlamayan Kısa Makaleler İstenmiyor. Google gelir elde etmek için tasarlanmış belli anahtar kelimeler üzerine oynayıp üst sıralarda yer edinmeyi isteyen siteleri arama sonuçlarında arka sıralara atarak cezalandırıyor. 


 Google EMD Güncellemesinin Getirdikleri Götürdükleri
 Google EMD Güncellemesinin Getirdikleri Götürdükleri

Google EMD Güncellemesinin Çıkarılan Sonuçlar ve Yanlış Algılar  

Anahtar Kelime İle İlgili Durumlar : 

  • Domainlerde anahtar kelime varlığı seo açısından olumsuz etki yaratır mantığı kesinlikle Yanlıştır. Domaini spam özellik olarak kullanmaya çalışanlara yönelik olan bu güncelleme ile durumun doğrusu : Sadece belli anahtar kelimelere oynayarak düzenlenmiş siteler algılanmaya çalışıyor. Bu durumda bir kez daha domain yaşının önemi artıyor. Eğer özgün ve kaliteli içerik ekleyecek siteleriniz için anahtar kelime ile seçilmiş domainler alırsanız uzun vadede eskisine oranla daha az yarar sağlayacak ama bunun size hiç bir zararı olamayacaktır.  
  • Özellikle anahtar kelimelerin ve eş anlamlılarının kullanım dağılımına daha çok özen göstermelisiniz. Seo çalışmaları yapılırken aşırı anahtar kelime ve etiketlerin bol miktarda kullanımı sizin için ciddi anlamda olumsuz bir etkiye neden olacaktır. Google'ın eş anlamlı kelimeleri aynı anahtar kelime olarak algıladığını da unutmayınız. Google'a oynamayı bırakın.  Site kullanıcılarının çıkarlarını gözeterek onlar için en uygun title ve etiket tercihini yapın. Anahtar kelimelerin çok sık title içerisinde kullanılmasının spam şüphesini artıracağını aklınızdan çıkarmayın. 

Linkler ve Linklendirme İle Alakalı Durumlar : 
  • Backlinkler, seo çalışmalarının başladığı günden bu güne etkinliğini sürdürerek geldi. Backlinkler önemini kaybediyor algısı yanlıştır. Doğrusu ise  kalitesiz backlinkler bir işe yaramıyor artı zamanla size zarar verecek. Eğer benzer içeriğe sahip,Google gözünde değerli sitelerden anahtar kelimeniz ile backlink alırsanız bu size zarar vermez fakat eskisi kadar olumlu etkisi de olmaz. Seri backlinler elde etmek, konunuz ile alakasız sitelerden link almak sizi zor durumda bırakabilir. Fazladan zarar gelmez düşüncesine artık kesinlikle sahip olmayın. Özellikle dil seçiminde dikkatli olun. İngilizce bir siteden Türkçe bir siteye link verilmesi sizce ne kadar mantıklı ? 
  • Bir çok tasarımcının başvurduğu anahtar kelime linklendirme yöntemi , yazı içeriğinde anahtar kelimeleri geçirerek bu anahtar kelimelere index sayfasına link vermektir. Bu makul ve kabul edilebilir bir durumdur.Fakat, fazlası sizi Google gözünde spam linklendirme yapan bir site durumuna düşürebilir.
  •  Sitenizden çıkan her linkin sizide alakadar ettiğini unutmayın. Kalitesiz, içeriğiniz ile alakalı olmayan sitelere link vermekten kesinlikle kaçının. Fakat sizin konunuz ile alakalı yayın yapan, kaliteli sitelere, sınırlı sayıda link vermenin kesinlikle size bir zararı olmayacaktır. Aksine zaman içerisinde yararlı bir hale dahi gelecektir. 

Makaleler İle İlgili Durumlar : 
  • Google kullanıcılara özgün bilgi içeriği sunan siteleri ödüllendirmeye çalışıyor. Bu sebeple eskiden beri mini boyutta makaleler hiç bir zaman tavsiye edilmedi. 200 - 250 Kelimelik 
    makaleler eskiden Google için yeterli iken EMD güncellemesi ile daha uzun yazılar kesinlikle önem kazanacaktır. Sonuçta Google bu güncellemeyi az ve kalitesiz içerik barındıran siteleri
    arama sonuçlarından silmek için gerçekleştiriyor.

Seo Çalışmalarında Sosyal Medyanın Önlenemez Yükselişi : 

  • Google kullanıcılara yararlı olan siteleri algılamaya çalışıyor bunu fark etmenin diğer bir yolu ise siteleriniz sosyal medyada ne kadar tutulduğu yönünde değerlendirmek.  Google, internet kullanıcılarının sosyal paylaşım platformlarında paylaştığı linklerin kaliteli olduğunu düşünüyor.

Google Güncellemesi İle Bize Ne diyor ?
Google Güncellemesi İle Bize Ne diyor ? 

Google bu son güncellemesiyle resmen haykırıyor :

 Para kazanmak için değil kullanıcıya yarar sağlamak için tasarlanmış, özgün, kaliteli ve uzun makaleler barındıran siteleri güvenilir buluyorum. Çalıntı yada kısa yazılardan hiç haz etmiyorum. 
Etiketleri fazlaca kullanan , anahtar kelimeler ile ilgili çok fazla yatırım yapan site sahiplerini pek güvenilir bulmuyorum. 
Alakasız dildeki sitelerden yada konusu ile alakasız sitelerden link almış ve kendisi ile alakalı olmayan sitelere link vermiş siteleri kaliteli olarak görmüyorum.
Sosyal medyada kullanıcılar tarafından paylaşılan içeriklere güveniyorum.
Size sürekli şöyle diyorum özgün ve kaliteli İçerik İstiyorum .. 




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger