Kalitesiz İçerik Kavramı ve Google Standartları

Kalitesiz İçerik ve Seo
Kalitesiz İçerik ve Seo 

Adsense Konusu hakkında merak ettiklerinizi Google Adsense Hakkında  konu başlığı altında açıklamaya çalışacağım. Adsense sistemine başvurduğunuzda bir çok şekilde ve farklı nedenlerle kabul edilmeye bilirsiniz. En bilindik örneği ''  Adsense politikalarına uygun değil '' Bu politikaların bir çoğunu : Adsense Başvurusu Neden Reddedilir >> başlığında sizlere sundum.

Bu maddeler haricinde Adsense reklamcılığına kabul edilmeyenlerin hatası kalitesiz içerik üretimidir. 

Blogger Seo başlığında incelememin nedeni ise bu seo hataları Adsense reklamcılığına kabul edilmemesinin yanında siteleriniz aramlarda üst sıralarda yer alamamasını neden olur. Konuya başlarken unutmamanız gereken bir durum var : Her alt sayfa blogunuzun/sitenizin referansıdır. 

Kalitesiz İçerik Nedir ? - Adsense ve Seo Üzerinde ki Olumsuz Etkisi 


1 ) Standart Makale Ölçütleri : Google tarafından belirlenmiş bir takım makale ölçütleri vardır, 200-250 kelimeden daha az sayıda kelime içeren makaleler, para kazanmak için hızlıca yazılmış olarak görülür. Ayrıca bu makaleler için kullanılan etiket sayılarında da belli bir kriter gözetilmesi gerekir. Paylaşacağınız makalenin uzunluğuna göre etiket sayısını belirlemelisiniz.

Makaleler İçin Kelime Sayacı >> 

  • Video Kullanımı : Video paylaşımları bu konu içinde ayrıca irdelenmeli. Google paylaştığınız video içeriğini göremez. Sadece kodlardan anladığı burada bir videonun mevcut olduğudur. Bu durumu pek hoş karşılamaz sadece videolardan oluşan içeriğinizin sayısı artıkça sayfalarınız aramalar da geri itilecektir. Bu durum Youtube gibi büyük isim sahibi bir site için dahi değişmez. Çok iddialı olmayan bloglar bile zaman zaman aynı konu ile ilgili aramalarda Youtube sayfalarının üstünde yer alır. Video paylaşımı yaptığınızda muhakkak bir içerik eklemeye çalışın. Videodan bahseden kısa bir yazı yazın.
Youtube embed kanalı ile sitenize video ekleyip ardından hiç bir yazı içeriği sunmadan yayına 4,5 etiket sığdırıp blog yayını yapıyorsanız, Adsense başvurum neden kabul edilmedi, neden hızlı index alamıyorum yada neden arama motorlarından gelen ziyaretçilerim az sorusunu sormanız anlamsızdır. 


2 ) Spam İçerik : Kullanıcıyı kandırmaya yönelik yayınlar spam içerik olarak adlandırılır, durumu size rahat anlatabilmek için bir örnek üzerinden gitmek istiyorum.  İspanyol Pansiyonu isimli bir film hakkında eleştiri yazısı yazdınız fakat başlık İspanyol Pansiyonu Sansürsüz İzle şeklinde. Hali ile zamanla İspanyol Pansiyonu izlemek isteyenler aramalardan sitenize gelecektir ama  karşılarında bir eleştiri yazısı.  Bu tarz alakasız içerik ile farklı tipte ziyaretçi çekme yöntemleri spam olarak görülür.

3 ) Çalıntı İçerik : Google botları sayfaları indexlediğinde yazı içeriğini algılayabilecek türde tasarlanmıştır. Bir kere indexledikleri yazıyı farklı bir site içerisinde görmeleri sonucu yayını tanıyacaklar ve sonradan eklenen sayfayı içerik hırsızı olarak göreceklerdir.


4 ) Çok Fazla Alıntı İçerik : Siteler arasında kaynak göstererek alıntı yapmak sizi sıkıntıya sokacak bir durum değildir fakat alıntıların sayısı çoğaldıkça Google sizi alıntı değil farklı sitelerden içerik paylaşarak ziyaretçi elde etmeye çalışan bir site olarak görmeye başlayacaktır. Bu da Google botlarının pek hoşlandığı bir durum değil.

İnternet kullanıcıları ile paylaştığınız içerik  yukarıda yazdığım 4 madde ile ne kadar içli dışlıysa site  seo yönünden o kadar sıkıntıya girecektir. Sonuç olarak elde edecekleriniz :

- Adsense başvurularınızın kesin ret edilmesi 
- Google aramalarında arka sıralara itilme
- Sandbox yada farklı tip filtrele yakalanma ( Bu konuyu ileri ki günlerde biraz daha açacağım )





Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger