Adsense Başvurusu Neden Reddedilir?

Adsense Başvurusu Neden Reddedilir?
Adsense Başvurusu Neden Reddedilir? 

Google Adsense Reddedilme Gerekçeleri 

1 ) Google Politikalarına Uygun Olmayan İçerik 

Bu konuyu sizler için farklı bir başlık altında ayrıca inceledim : Adsense İzin Verilemeyen İçerik >> 

 2 ) Domain Yaşı Sebebiyle Kabul Edilmemek 

Bir çok Adsense başvuranı, kurallara göz atmadan işlemini gerçekleştiriyor fakat kurallar arasında özellikle dikkat etmeniz gereken bir madde var.

Adsense Domain Yaşı
Aslında Türkiye bu durumun bir nebze olsun dışındaydı ama spam içerik ile çok ciddi paralar kazananların sayısı artınca sanırım bu gruba dahil edildi. İletişim içerisinde olduğum kaliteli içeriği olan blog yazarlarının bir çoğu  aşağıda ki madde ile kabul edilmedi 
Site, Google politikalarıyla uyumlu değil: Sitenizin Google AdSense politikaları veya web yöneticisi kalite yönergeleri ile uyumlu olmadığını düşündüğümüzden, şu anda AdSense başvurunuzu onaylayamıyoruz. Hedefimiz, reklam verenlerimize zengin ve anlamlı içerik sağlayıp, organik trafik alan ve kullanıcılarımıza da iyi hedeflenmiş reklamlar göstermemize olanak veren siteler sunmaktır. Şu anda sitenizin bu ölçütleri karşılamadığını düşünüyoruz.

Bu retlerin nedeni sitelerin daha iki , üç aylık olmasıydı. Bloglarınız beş , altı aylık olana kadar Adsense başvurusunda bulunmanız halinde pek şansınız olmadığını söylemek isterim.

Eğer süre sınırını aştığınızı düşünüyorsanız diğer bir maddeye geçelim

3 ) Google Standartları Bilinçsizliği 

Sitem reklam yayıncılığı için uygun,  Adsense başvurum neden kabul edilmedi anlayamadım? diyorsanız ve domain yaşı konusunda sıkıntınız yoksa, hatanız, kalitesiz ve nitelik sahibi olmayan içerik üretmenizdir. Bu sizin kalitesiz yazılar yazan kötü bir blog sahibi olduğunuz anlamına gelmez sadece Google standartlarını bilmemenizin sonucudur.  Adsense politikalarına uygun değil  şeklindeki kabul edilmeme maili alanların büyük bir bölümünün sıkıntısı budur.  Bu konuyu farklı bir başlık altında ayrıca inceledim :  Google Standartlarına Uygun Olmayan İçerik >>

3 )Aşırı/Ücretli ve Bilinçsiz Seo Çalışması 

  •  Fazlaca Etiket Kullanımı :  İçerik ve etiket arasında bir uyum olmalıdır. Aşırı ve gereksiz etiket kullanımı fazladan ziyaretçi sağlamak için yapılan spam bir yöntem olarak değerlendirilir. Ayrıca konunuz ile alakasız etiket inşası Adsense için engel teşkil eder. 

Etiketler İle Sorun Yaşamamak İçin İnceleyiniz :

Doğru Etiket Kullanımı >> 
Seo Uyumlu Etiket Kullanımı >> 
Makaleler İçin Kelime Sayacı >> 

Özellikle tüm etiketleri gösterme gibi bir hataya düşmeyiniz. Sayfa kenarlarında yada altında 100, 150 etiketin görünür halde olması spam şüphesi yaratabilecek bir çalışma şeklidir.

  •  Gereksiz Meta Tag Uzunluğu : Bloglarınızı/Sitelerinizi tanımlamaya yarayan meta açıklamaların ve meta etiketlerinin  gereksiz şekilde uzun olması spam olarak algılanabilir 
Doğru Meta Tag Kullanımı >>

  •  Spam Backlink Alımı : Backlink kavramını size daha önce Kaliteli ve Kalitesiz Backlink Nedir ? >>  başlığında anlatmaya çalışmıştım. Söylediğim gibi seo konusunda büyük bir etkendir. Bu sebeple tasarımcılar seri backlink alayım arama motoru sıralamalarında öne çıkayım gibi bir fikre kapılırlar. Bu manipule edilebilir hal sebebi ile çok dikkatle incelenir. Para vererek alınan backlinkleri akılcı kullanmanız gerekir. 100, 200 ziyaretçisi olmasına rağmen 3 aylık bir sitenin 500 backlinki olması pek olası değildir.

Doğal yollarla backlink elde etmek ideal olandır. Adsense başvurusu yapana kadar spam olarak algılanabilecek ücretli backlinklerden uzak durun.

  •  Kelime Bazlı Spam : Site sahipleri anahtar kelimeleri ile ilgili 150 ,200 kelimelik bir havuz yaparak küçük puntolarla yada kimi zaman buna bile gerek duymadan bu kelimeleri sitelerine eklerler. Aramalarda öne çıkmaya çalışırlar bilerek yada bilmeden bu tarz bir içerik oluşturmuş olmanız sizi reklamcılık ilkesinden uzaklaştıracaktır.
  • Sayfa Altı Linklendirme Çalışmaları : Bu konu hakkında size daha detaylı bir seo yazısı yakın zamanda yazacağım fakat konuyu kısaca özetlemek gerekirse sayfamın en alt kısmına bakacak olursanız

Hakkında : Blogger Dersleri | Blogger Seo | Blogger Eklentileri | Blogger Temaları | Blogger Destek | Blogger Yardım

kısmını göreceksiniz. Bu linklerin tamamı ana sayfama yönlenmiş durumda işte bu noktada yüzlerce kelimeyi ana sayfa altınızda kullanıp index sayfanıza link vermeniz hatalı bir davranıştır. Bu gibi bir çalışma yürüteceksiniz Adsense onayı alamazsınız.




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger