Adsense İzin Verilmeyen İçerik

Google Adsense İzin Verilmeyen İçerik

Adsense Konusu hakkında merak ettiklerinizi Google Adsense Hakkında konu başlığı altında sizlere  açıklamaya çalışacağım. Adsense sistemine başvurduğunuzda bir çok şekilde ve farklı nedenle kabul edilmeye bilirsiniz.  . Bu nedenlerinden bir tanesi, içeriğiniz yasal olsa dahi Google politikalarına uygun olmamasıdır.

Google politikaları gereği siteleriniz de aşağıda sıralayacağım konu başlıklarına ait içerikler var ise Adsense yayıncılığına katılma talebiniz reddedilir. Eğer bu maddelere sahip içerikle Adsense yayıncılığı yapıyorsanız banlanabilirsiniz.


1 ) Yetişkinlere Yönelik ( +18 ) İçerik Bulundurmak : Adult ,erotik yada porno olarak tanımlanabilecek içeriklere sahipseniz Google bu durumun farkına varacaktır. Yetişkinlere yönelik içerik barındıran bir sitenin Adsense başvurusundan olumlu yanıt alması mümkün değildir.

Not : Özellikle sağlıklı kilo verme , beslenme , egzersiz hareketleri gibi konularda yayın yaparken kullandığınız materyallere dikkat etmelisiniz sizin için masumane görünen bir fotoğrafı Google farklı değerlendirebilir.

2 ) Telif Hakkı İhlali : Sahibinin izniyle kullanılabilir ve yayılabilir içeriklere bloglarınızda yer vermek Adsense hakkı kazanmanıza engel olur. FİLM , MP3 Siteleri Adsense reklamcılığından faydalanamaz.

Not : Film fragmanları bu gruba dahil edilmiştir. Eğer bir film hakkında eleştiri yazısı yazıp film fragmanını eklerseniz sorun olmayacaktır fakat sadece fragman yayınlama üzerine kurulu bir düzenleme tasarladı iseniz pek şansınız olmayacaktır.

3 ) Cinsel Saldırı veya İstismar Haberleri : Burada bahsedilen haber içeriği, sıradan bir gazete haber sitesinde görebileceğiniz den farklıdır. Google bu tarz haberlerin teşhir edilmesi ve kötü niyetli insanlar tarafından kullanılmasını engellemek için çaba göstermektedir. Bu tarz haberleri paylaşırken özellikle kullandığınız fotoğrafları dikkatli seçin.

4 ) Uyuşturucu ve Silahlar İle İlgili İçerikler : Silahlarla ilgili yayın yaparken nerede icat edildiğini, nasıl kullanıldığını, nasıl yapıldığı ile ilgili içerik girmeniz yasaldır ama Google bu tarz içerik üreten sitelere reklam vermeyi reddetmekte.  Uyuşturucu konusunda yetiştirme yöntemleri , kullanma yöntemleri gibi kimi ülkeler için yasa dışı olan paylaşımlara şiddetle karşıdır.

Tabi ki bu iki durumun zararları ve toplum menfaatini nasıl kötü kullandıkları hakkında yazılar yazmanız sorun çıkarmayacaktır.

5 ) Aşırı Şiddet Görüntüleri : Bu maddede dikkat etmeniz gereken bir faktör, doğal afet gibi üzücü haberlerin tanıtımı yapılırken kullandığınız fotoğraflara dikkat etmeniz gerekir. Öte yandan kanlı içerik olarak tabir ettiğimiz ve mozaikli olarak sunulması gereken fotoğrafları kullanmamalısınız.

6 ) Hack / Warez Paylaşımlar : Yasa dışı olan bu faaliyetlere Adsense şiddetle karşıdır. Sitenizde her hangi bir programın yasa dışı yüklenme linki , kırılma yöntemi gibi yayınlar var ise reklam alma şansınız yoktur. 

7 ) Reçetesiz İlaç Satışı ve Temini : Piyasada bulunan sağlık ürünlerini tanıtmanız da bir sorun olmayacaktır fakat satış hakkı sözleşmesinde ilaç olarak geçen ürünleri pazarlamanız yada site ziyaretçilerinize temin etmeniz durumunda Adsense reklamcılığından faydalanamazsınız. 

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger