Whois ve Webstat Backlink Nedir ?

Whois ve Webstat Backlink
Whois ve Webstat Backlink 

Gelen sorular üzerine pekte girmek istemediğim bir backlink inşasından size bahsetmek istiyorum. Karşınıza Whois yada Webstat backlink olarak çıkabilir. Konuya hakim olabilmek için öncelikle whois ve webstat sitelerinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve kimler tarafından kullandığını anlatarak başlamak istiyorum.

  • Whois Siteleri : Bir domainin kime ait olduğunu , ne zaman kayıt altına alındığını ve ne zaman tescil süresinin biteceğine dair bilgiler içerir. Yüksek PR değerli domainleri yada kaliteli isimli domainleri satın almak ve daha sonra daha uygun fiyatlara satmak isteyen domain tüccarları tarafından sıkça kullanılır. 
Örnek olarak : http://www.whois.com.tr/?q=bloggerdersleri&sldtld=com , siteye giriş sağlarsanız domainimin durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Sorgu ekranını kullanarak her domain hakkında standart bilgilere ulaşabilirsiniz. ( Bir takım domain sahipleri tüm bilgilerinin paylaşım durumda olmasını engelleyebilir, bazı sitelerden bilgi alamazsanız nedeni budur )

  • Webstat Siteleri : Genel olarak bir sitede kullanılan çeşitli yardımcı araçları ve içerik yöneticilerini belirleyen istatistik siteleridir. Genellikle bir sitenin ne şartlar altında çalıştığını anlamak ve site satın alıp satanlar tarafından kullanılır. 
Örnek olarak Alexa bunlardan biridir, ben daha farklı bir platform görebilmeniz adına farklı tipte bir siteyi daha size sunuyorum. : http://builtwith.com/bloggerdersleri.com, siteyi ziyaret ederek hangi tipte eklentiler kullandığımı ve Google üzerinden hangi hizmetlerden yararlandığımı görebilirsiniz.  Sorgu ekranını kullanarak her site hakkında standart bilgilere ulaşabilirsiniz. ( Bir takım site sahipleri tüm bilgilerinin paylaşım durumda olmasını engelleyebilir, bazı sitelerden bilgi alamazsanız nedeni budur )

Whois ve Webstat Backlink
Whois ve Webstat Backlink 

Whois ve Webstat Backlink 

Whois ve Webstat siteleri sorgulanan her site için bir ara sayfa oluşturur. Benim sitemi sorgulama oluşturmam ardından http://builtwith.com/bloggerdersleri.com adresi otomatik olarak builtwith sitesine eklendi ve zamanla Google tarafından indexlenecek. Sorgulama ekranlarına dikkat ederseniz siteme link verildiğini görürsünüz. Whois ve Webstat siteleri yüksek PR'li sitelerdir ayrıca Webmasterlar tarafından kullanıldığı için Alexa değerleri de yüksektir. Kısacası sorgulama yaparak sitelerinize backlink sağlama yapabilirsiniz.

Pek sevmediğim bir backlink çeşidi olarak tanımlamamın nedeni gelecek olursak, son derece kalitesiz linklerdir. Whois sitelerinin binlerce sayfası var ve her birinden link çıkışı sağlanıyor size SEO yönünden aşırı bir etki sağlamayacaklardır. Özellikle 500 whois sitesine kayıt gibi siteleri ve programları kullanmanızı tavsiye etmem bir anda yüzlerce linkinizin oluşması pekte hoş bir çalışma olmaz. Eğer illa buna benzer platformlardan link sağlamak istiyorsanız elle sorgulama yapmanız gerekiyor. Google arama motoruna Whois Site yazarak bir çok whois sitesine ulaşabilirsiniz haftada bir iki sorgulama yeterli olacaktır.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger