Affiliate Marketing Başarılı Olma Stratejileri - Alakalı İçerik

Affiliate Marketing Başarılı Olma Stratejileri - Alakalı İçerik
Affiliate Marketing Başarılı Olma Stratejileri - Alakalı İçerik

Affiliate Marketing konu başlığında satış ortaklığı sistemi ile para kazanma sisteminin bir artısı üzerinde durarak, sizi Affiliate Marketing sistemini kullanmaya teşvik etmeye çalışacağım bir yazı ile karşınızdayım. Affiliate Marketing  yurt dışında yaşayan Bloggerlar için geniş çaplı bir gelir kapısı olsa da özellikle ülkemizde sadece ek gelir olarak görülüyordu. Çoğu zaman ek gelir olarak görülmüyor bile. Fakat günümüzde bu algı tamamen değişmeli. Affiliate Marketing sistemi uzunca süre Türk kullanıcılarından ilgi görmemesinin temel nedeni, pazarda yeterince ürün olmamasından kaynaklanıyordu artık bu durum tam anlamı ile ortadan kalktı denebilir.  İçeriği ile alakalı olacak şekilde satış yapamayan site sahibi tipi neredeyse ülkemizde tamamen ortadan kalktı. Giyimden teknolojiye otomotivden sağlık ürünlerine kadar her türlü satış ortaklığı programı artık ülke sınırlarımız içerisinde çalışan firmalarda mevcut.

Affiliate Marketing Başarılı Olma Stratejileri - Alakalı İçerik
Affiliate Marketing Başarılı Olma Stratejileri - Alakalı İçerik

Sistemin işleyişi oldukça basit yukarıdaki grafik düzeni tamamen durumu özetliyor. Affiliate Marketing sisteminde size başarı getirecek şey belli bir alanda uzmanlaşmış blog sahibi olmak. Örnek vermek gerekirse kadın modası üzerine yayınlar yapan bir blogunuz var. Bu size uzun vaade de moda ve makyaj dünyası ile ilgilenen bir trafik sağlamak için yeterli olacaktır, ayrıca sosyal medya platformları üzerinden güzellik sırlarınızı öğrenmek isteyen pek çok hemcinsinizin takibi altında olacaksınız .Durumunuz vaade de yeni çıkacak ve piyasada adından bahsettirmek isteyen bir ruj firmasının göz bebeği olarak görülecek bir satış pazarlaması konumuna yükseltebilir.

Affiliate Marketing programını hiç denemediyseniz en kısa sürede içeriğiniz ile uyumlu bir platform bularak başlamanızı tavsiye ederim. Komisyon bazlı satışta bu size işlek bir yol üstünden daha fazla müşteri sağlayacaktır. Alakalı trafik sizin lokomotifiniz olmaya ve bir çok masraftan kurtarmaya muktedir. Affiliate Marketing konusuna sadece internet üzerinden satış olarak yaklaşmayın,  programları geniş çaplı bir satış ağı olarak görmenizi tavsiye ederim.

Standart ticaret algısını ele alalım. Parmüm satışı gerçekleştirdiğiniz bir dükkanınız var , üreticiden malı alıp belli bir kar ile satışa sunmaya çalışıyorsunuz. Karınız ile vergileri , dükkan kirasını ödemeniz gerekecek ve yol üstünden geçen kaç kişi sattığınız parfümler ile ilgili olacak belirsiz. Affiliate Marketing yaklaşım tarzında ise sadece parfümler ile alakalı bir blogunuz olduğunu varsayın. Sitenizi ziyaret eden herkes parfümler ile alakalı, tek yapmanız gereken satıcı ile anlaşıp belli bir kar oranı ile ürün pazarlamak. Üstelik vergiler üreticiye ait, kira masrafınız da yok.

Blog üzerinden Affiliate Marketing sisteminde başarılı olacağınızı düşünmemi ve dolayısı ile size bu işe teşvik etmemin temel nedeni alakalı kitleye hızlıca ulaşabilecek ve sıfır masrafla satabilecek olmanız. Ayrıca emin olun blogunuzun içeriği ne olursa olsun içeriğiniz ile alakalı ürün satmak isteyen firmalar sizi bekliyor olacaktır. Fırsat buldukça bu firmaları size tanıtmaya çalışıyorum, henüz yeterli değil fakat en kısa sürede daha çok firma ile karşınızda olacağım.

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger