Affiliate Marketing - E-Mail Marketing Nedir ?

Affiliate Marketing - E-Mail Marketing  Nedir ?
Affiliate Marketing - E-Mail Marketing  Nedir ? 

Affiliate Marketing - Satış Ortaklığı başlığında sizlere E-Mail Marketing kavramını açıklamaya çalışacağım. Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda görüyorum,  bir şirketle satış ortaklığı konusunda ittifak sağladığınızda firmanın kurallarını da kabul etmiş olursunuz. Bu kurallar çerçevesinde nasıl satış yapılacağı belirlenir, her firma her türlü reklama izin vermeye bilir. Öncelikle çalıştığınız ürünün hangi tür reklamcılığa izin verdiğine dikkat etmelisiniz. E-Mail Marketing  her firmanın izin vermediği bir satış yöntemi.

Örnek olması açısından iki farklı çalışma prensibini sizi sunayım. Soldaki şirket çalışma prensibi olarak E-mail pazarlamasına izin veriyorken sağdaki şirket bu tarz bir çalışmayı onaylamıyor.

Affiliate Marketing - E-Mail Marketing  Nedir ?
Affiliate Marketing - E-Mail Marketing  Nedir ? 


E-Mail Marketing - E-Mail Pazarlaması Nedir ? 

Satış ortaklığı sistemlerine üye olduğunuzda satmanız gereken ürününe ait bir ref linki sahibi olursunuz. İzin verilen paylaşım yöntemlerini kullanarak satışları gerçekleştirmek için ref linkinizi paylaşarak satmanız gereken ürünü tanıtırsınız. Bu ref linkleri blog sayfalarında kullanabileceğiniz gibi E-maillerde de kullanabilirsiniz. E-mail Pazarlaması, satış ortaklığı konusunda pazarlamanız gereken ürünü tanıtan, belirlediğiniz standart bir yazıtı oluşturduğunuz e-posta listesine mail gönderme işlemidir.

E-mail pazarlaması yapabilmeniz için toplu mail gönderme programlarına ve bol miktarda maille ihtiyacınız olacak. Yada tek tek elle gönderme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Spama düşmemeniz gerekiyor bu sebeple dikkatli olun. E- Posta pazarlamasında başarı olabilmeniz için alıcı ile satıcıyı alakalı olarak buluşturmanız gerekecek. E-mail pazarlamasının zorlu yönü burada ortaya çıkar, elinizde bol miktarda mail olabilir fakat hangilerinin ne konuda ilgili olduğunu belirlemeniz oldukça zordur. Ayrıca spam tehlikesi de hemen peşinizde olacak bu sebeple oldukça zor bir pazarlama yöntemidir. Alakalı mail toplama becerinizin olması gerekir. Örnek vermek gerekirse http://www.bloggerdersleri.com sitesi tamamen bloglar ve internetten para kazanma üzerine kurulmuş bir blog, iletişim bölümünden bol miktarda mail alıyorum tabi ki mail gönderen kişilerin maillerini de görme imkanına sahibim. Eğer bir Blogger Teması satan bir firma ile Affiliate Marketing iş birliği yaparsam bu mailleri kullanabilirim. Elimde alakalı bir mail listesi mevcut.

Eğer E-Posta pazarlaması yapmak istiyorsanız satışını yapacağınız yada tanıtımını gerçekleştireceğiniz ürün ile ilgili olacak kişilerin mail listesine ihtiyaç duyacaksınız. Özetle E-Mail Marketing kavramı bundan ibarettir.

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger