Viral Reklamcılık Nedir ? Viral Pazarlama Örnekleri

Viral Reklamcılık Nedir , Viral Pazarlama Yöntemleri
Viral Reklamcılık Nedir ? , Viral Pazarlama Örnekleri

İnternet üzerinden para kazanmak, blog takipçilerini artırmak özelliklede Affiliate Marketing işleri ile uğraşanların kullanabileceği reklamcılık türlerinden biri olan Viral reklam kavramını ve Viral pazarlamanın Türkiye'de yürütülmüş başarılı örneklerini sizinle paylaşmak istiyorum.

Viral pazarlamacılık internet ortamında yaşanan paylaşım kültürünü kullanmayı amaçlayan ve kimileri tarafından pekte etik bulunmayan bir pazarlama kültürüdür.  Alıcıya tam olarak sunulmadan gözüne gözüne sokulan ürünün, farklı yöntemler ile tanıtılmasıdır. Kimi firmalar bunu saklamadan yaparken kimileri oldukça hin yöntemler kullanarak bu işi duygu sömürüsüne kadar götürebiliyorlar.

Viral Pazarlama Örnekleri 


Her halde Türkiye izlemeyen az kişinin bulunduğu bir Viral Reklam örneği. Kışın ortasında gayet hoş kalçalı ablamız Zatürre olmasına vesile olacak bir elbise ile İstanbul sokaklarında dolaşıp, kaç kişinin poposuna baktığını tespit etmeye çalışıyor. Sonrada İstanbul'da hoş bir kadın olarak dolaşmanın zorluğundan dem vuruyor. Hali ile kimileri bizim millet ne ahlaksız yhaaa şeklinde, kimileri off ne hoş abla xD xD efektleri ile videoyu paylaşıyor. Kimileri kızın böyle cesur davranıp önemli bir sosyal yaraya parmak basması sebebi ile tebrik ederken, kimileri hanım ablamızı ahlaksızlıkla suçluyor. Aslında bir şey olduğu yok. Aslında bir şey olduğu yok Samsung piyasa da yeni yeni çıkan tablet telefon karışımını piyasaya sürüyor. Kadına et parçası muamelesi yapıyorlar konusundan şikayet ederek ablanın poposu üzerinden Samsung satmaya çabalıyoruz, ironik ama oldukça başarılı bir reklam.



Bu duygusal abiyi hatırlıyorsunuz sanırım, 3 ay dil okuluna gittim yalanı ile farklı ülkeler gezerek, sevgilisine sürpriz yapmayı amaçlayan duygusal abimiz. Bu video piyasaya düştüğünde Facebook'tan onlarca kız arkadaşım Ayyyyyy çok şheker !! şeklinde paylaşım yaparak odun olan diğer erkeklerin kulaklarını çınlatacak bir şeyler yazıyordu. Tipik bir  komşunun çocuğu sınavdan yüz almış örneği yaşanırken kimi erkekler ise hahah 3 ay dünyayı gezip kıza ne kadar sadık kalmış olabileceğini sorguluyorlardı. Rahat olun bir şey olduğu yok. Arkadaşın binlerce mili bedavaya gelmiş ve elinde dev bir THY uçuş kartı tutuyor. THY bizle uçarsanız onlarca mil bedavaya gelir demeye çalışıyor. Burada da aşkın emparyalizme kurban oluşunu izledik :)




Sizlerde bloglarınız ve satışını gerçekleştirmeye çalıştığınız ürünler için ufak çaplı Viral Reklam örnekleri tasarlayabilirsiniz.

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger