Domain Authority ve Page Authority Nedir ?

Domain Authority ve Page Authority Nedir ?
Domain Authority ve Page Authority Nedir ? 

Blogger konuları ilgili yazıların ağırlıkta olduğu blogum da mümkün olduğunca çoğu webmasterin kullandığı terimlerinii size tanıtarak daha profesyonel bir blog yazarı olmanızı sağlamaya çalışıyorum. ( Kendimce ). Terimler sözlüğü kategorisinde bir çok temel webmaster terimini sizlere tanıttım, tam listeye buradan ulaşabilirsiniz. : Terimler Sözlüğü >> 

Bu gün sizlere bahsedeceğim konu, hakkında pek de Türkçe içerik bulamayacağınız iki kavram. Domain Authority ve Page Authority. Bu iki kavramı tam olarak açıklamasa da etkisini hissetmenizi sağlayacak onlarca yayını SEO sitelerinde ve blogum da bulabilirsiniz. Blogu yada web sitesi olan herkes SeoMoz sitesi hakkında fikir sahibi olmalı. Belli bir ücret karşılığı yüksek bütçeli firmalara SEO hizmeti sunan ayrıca yarı amatör site sahipleri içinde SEO kavramını açıklamaya çalışan bir şirket. Ulaşım linki : http://www.seomoz.org/ Domain Authority ve Page Authority de SeoMoz etkililerin ortaya attığı, Google prensiplerine en yakın seviyede çalışan bir SEO algoritması değeri. Bu birbiri ile bağlantılı olan iki kavram SeoMoz sitesinin oluşturduğu algoritmik tavır ile sitelerin aldığı SEO puanını ve yüz üzerinden değerlendirilir.
  • http://www.opensiteexplorer.org/ , adresi üzerinden sitenizin Domain Authority ve Page Authority kavramını sorgulayabilirsiniz. 
Domain Authority ve Page Authority Nedir ?
Domain Authority ve Page Authority Nedir ? 

Authority kelimesinin Türkçe karşılığı '' Saygınlık , Otorite , İtibar '' olarak çevirebilir. Domain Authority : Site adresinizin internet camiası için ne kadar saygınlık gördüğünü hesaplar. Dikkatinizi çekerim bu yüzdelik değer PR değerinize çok çok yakın olacaktır. Gördüğünüz gibi ben 28/100 almışım ve sitemin PR değeri : 3 . Domain konusunda sıkça yazı yazmama rağmen tekrarlamakta bir sakınca görmüyorum. Domain itibarını ve PR değerine olumlu katkı yapacak en önemli şeylerden biri domain yaşıdır. Benim sitemin domain yaşı 11 ay, ki bu oldukça genç , itibar edilmeyecek bir yaş. Page Authority ise sitenin her alt sayfası için farklılık gösterecek olan bir değerdir. Yayınlarınızın hangilerinin daha kaliteli ya da daha kalitesiz olduğunu algılamanıza anlık olarak izin verir.

Umarım aklınızda ki Domain Authority Nedir ? ,  Page Authority Nedir ? , Ne işe yarar sorularuna cevap verebilmişimdir. Domain Authority ve Page Authority , kavramı domain sahibi olanlar ile alakalı bir değerlendirmedir. .blogspot yada farklı uzantılı domain sahibi olanlar için bir değerlendirme sunmaz.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger