Özgün Görsel İçerik Kavramı ve SEO

Özgün Görsel İçerik Kavramı ve SEO
Özgün Görsel İçerik Kavramı ve SEO

Özgün içerik kavramı yayınlar için sıkça işlensede görsel anlamda üzerinde sıkça durulmayan bir konu . Site içeriği denildiği zaman herkesin aklına yayın içerinde yazan cümleler geliyor olsada durum bundan ibaret değil. Daha önce sizlere Google arama parametlerini kullanarak siteniz hakkında fikir sahibi olmanıza imkan sağlayacak bir takım Google arama kodları sunmuştum. Google'a Göre Blogunuzun Durumu - Google Arama Parametreleri >> 

Kodları kullanarak indexlenen sayfalarınızı görebildiğiniz gibi indexlenen görsel sayınızı da tespit edebilirsiniz. Google görseller kısmına geçerek site:siteadresi.com şeklinde arama yaparsanız index almış görsel sayınızı görebilirsiniz.

Özgün Görsel İçerik Kavramı ve SEO
Özgün Görsel İçerik Kavramı ve SEO

Görseller SEO yatırımlarında etkin bir şekilde kullanılmasının yanı sıra özgün içeriğinde bir parçasıdır. Bu sebeple bloglarınız da kullanacağınız görsellerin özgün olmasına dikkat edin. Blogger Görsel SEO Çalışması >> 

Görsel aramayı kullanırsanız Google sistemin resimleri algılayabildiğini fark edersiniz. Bu sebeple sitelerde kullanılan görsellerin özgün olup olmadığını tespit edebilme özelliğine sahiptir. Son günlerde reklam şirketleri siteler ile reklam anlaşması yaparken görsel index sayısını da dikkate alır oldu. Farklı sitelerden aldığınız ve çoğu zaman yüzlerce sitenin kullandığı bir görseli kullanmak sitenizin SEO puanlarını az da olsa olumsuz etkileyebilecek daha da önemlisi olumlu katkı yapmasını engelleyecek bir etkine neden olur. Bu sebeple sitenizde kullanacağınız görsellerin özgün olmasına dikkat edin.

Sitem için nasıl özgün görsel oluşturabilirim diyorsanız , en kaliteli yöntem fotoğraflarınızı kendiniz çekmektir gezi blogları ve yemek tarifi bloglarının şanslı olduğu bir konu. İmkanlarınız yeterli değilse kullanabileceğiniz farklı bir strateji konunuz ile ilgili anlatımlarda kendi çektiğiniz ekran görüntülerini kullanın. Bu sayede tüm görseller olmasa da bir bölümü özgün olarak şekillenecektir.

Son olarak kullanabileceğiniz etkili bir yöntem de Icon sitelerini kullanmaktır. Icon arşiv sitelerinde bulunan arama çubuklarını kullanarak ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş sayısız icon , figur, sevimli karakter ve font tarzı bulabilirsiniz. Basit yöntem ile Paint kullanıp iconları birleştirip farklı tipte görseller üretebilirsiniz.  Icon araması yaparken İngilizce kelimeler kullanın malum Türkçe destekleri yok. Hemen hemen her konuda arama yapıp sonuç elde etmek mümkün.

Kullanabileceğiniz Icon Siteleri ( Bazı Iconlar Ücretlidir )

http://www.iconarchive.com/
http://www.iconfinder.com/
http://www.hamovhotov.com/icon/


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger