Blogger Yayın İçinde Resim Galeri Oluşturmak - imgur

Blogger Yayın İçinde Resim Galeri
Blogger Yayın İçinde Resim Galeri

Blogger kullanıcılarının sıkıntılı oldukları durumlardan bir tanesi yayın içerisinde bir slayt alanı oluşturmaktır. Bunun için çeşitli Blogger eklentileri olsa da bir çoğu Blogger'a entegre etmesi zor tasarımlardır , kodlar ve benzeri stratejiler ile boğuşmak zorunda kalıyorsunuz. İşte bu tür sıkıntılar ile boğuşmak istemeyenler için farklı sitelerin sunduğu eklentilerden yararlanacağız. Ayrıca Blogger'da bol miktarda resim paylaşıyorsanız bir kotanız olduğunu ve günün birinde dolacağını unutmayın. Bu şartlar altında yayınlar içerisinde bir slayt alanı oluşturmak için kullanabileceğiniz platformlardan biri imgur.

İmgur sayesinde hiç uğraşmadan seri uploadlar yapabilir ve 1 dakika içerisinde istediğiniz stillde bir alan oluşturarak embed kodu ile kolayca kullanabilirsiniz. Farklı türde slayt alanları olsa da bir adet demo göstermek istiyorum.

Blogger Yayın İçinde Resim Galeri Demo



Gelelim İmgur sitesinden maksimum düzeyde faydalanarak Blogger şablonlarımızda kullanabileceğimiz resim galerisi oluşturmaya. İmgur sitesine öncelikle üye olmanız gerekecek, sizi şöyle alalım. http://imgur.com , artık alıştığınızı ve mantığı anladığınızı varsaysam da genede belirmek istiyorum. Kullanıcı adınızı anahtar kelimeniz den seçin. Site size bir adet domain sunacak örnek olarak benim adresim : http://bloggereklentileri.imgur.com/

Kullanıcı adınızı açtıktan sonra kullanacağınız resimleri upload ederek uploadlar arasından albüm oluşturacağız ardından albümüzü slayt haline getirerek embed koduna ulaşıp Blogger HTML bölümüne ekleyeceğiz.

1 ) Upload Bölümü : Üyelik işlemini tamamlamanız ardından ana sayfaya dönüş yapın. Sağ köşede upload penceresini göreceksiniz. Yayın içinde resim galeri şeklide sunulacak resimleri yükleyin.

Blogger Yayın İçinde Resim Galeri
Blogger Yayın İçinde Resim Galeri


2 ) Albüm Oluşturma : Yükleme ardından yukarıda ki resimde göreceğiniz gibi sağ üst köşedeki albums seçeneği mevcut, tıklayın. Ardından açılan ekranda new albums linkini kullanarak albüm oluşturmaya başlıyoruz.

Blogger Yayın İçinde Resim Galeri
Blogger Yayın İçinde Resim Galeri

Yeni albüm oluştururken Title ve Description bölümlerini resim galeriniz ile alakalı olacak şekilde doldurun. Title : başlık , Description : açıklama. Hemen altında ki şekiller ise resim galerisinin ne şekilde sunulacağını belirler. Yukarıda demo olarak kullandığım galeri üçüncü sırada olan. Siz  kendiniz için en uygununu seçin ve save diyerek devam edin.

Save arından karşınıza albümde kullanılacak resimleri belirlemeniz gereken ekran gelecek. Sol yanda üç adet menü seçeneğinden All imagese tıklayın ve yüklediğiniz tüm resimleri görün. Blogger yayın içi sunacağınız galeride olmasıni istediğiniz resimlere tıklayın ve save butonu ile yolumuza devam edelim.

Blogger Yayın İçinde Resim Galeri
Blogger Yayın İçinde Resim Galeri

3 ) Resim Galeri Kullanımı : İmgur sitesi işlemler ardından sizi albümlerinizin bulunduğu sayfaya yönlendirecek. Buradan hazırladığınız tüm albümleri görebilirsiniz , oluşturduğunuz ve slayt halinde kullanmak istediğiniz albüme tıklayın.

Blogger Yayın İçinde Resim Galeri
Blogger Yayın İçinde Resim Galeri

Gördüğünüz gibi benim oluşturduğum albüm Blogger Eklentileri. Albümün üstüne tıklayarak ayarlar sayfasına ulaşıyorum.

Blogger Yayın İçinde Resim Galeri
Blogger Yayın İçinde Resim Galeri

Resim galerinin ayarlar bölümünün üst ekranında Embed linkini göreceksiniz. Tıklayın ve aynı Youtube video paylaşımında kullandığınız gibi embed kodunu alın. Kullanmak istediğiniz Blogger sayfasında HTML bölümüne geçerek embed kodlarını yapıştırın ve Blogger resim galerisi hazır. İmgur sitesini kullanarak susuz sabunsuz, kodlar ile uğraşmadan resim galerileri oluşturabilirsiniz.

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger