Webmaster Sahtekarlıkları - Alexa ToolBar

Webmaster Sahtekarlıkları - Alexa ToolBar
Webmaster Sahtekarlıkları - Alexa ToolBar 

Site sahipleri için çeşitli gelir elde etme yöntemleri olsa da bunların tamamı bir takım değerlere bağlıdır.Google Adsense harici size kazanç sağlayacak reklam alanı, link satışı ve tanıtım yazızı satışı üzerinden kazanacağınız maddi tutarı PageRank , Alexa Değeri ve Hitiniz belirler.

Alexa üzerinden özellikle durulmalıdır.Büyük çaplı reklamcılık işlerinde Alexa dikkat edilen önemli bir etkendir. Bu sebeple çeşitli şekilde büyük reklamcılık üzerine yoğunlaşmış siteler yada bu sitelere destek olması için reklam sağlayıcı olan bloglar Alexa değerini mümkün olduğunca yüksek tutmaya çalışır. ( Alexa değeri bir sıralamadır, aslında düşük olması yararlıdır fakat ben konuyu anlatırken kafa karışıklılığına neden olmaması için Alexa düşürme yerine değeri yükseltme olarak kullanacağım ) Alexa değerini değerli haline getirmek için kullanılacak yöntemleri daha önce sizlere geniş çaplı açıklamaya çalıştım : Alexa Rank Çalışmaları >> 

Alexa değerini değerli haline getirecek en büyük etkenlerden biri siteyi ziyaret eden kullanıcıların Alexa Toolbar sahibi olmasıdır. Bu nedenle her site sahibi ziyaretçilerinin Alexa Toolbar sahibi olmasını ister. ( Alexa Toolbar, Google Chrome ile entegre çalışan ve bu sayede kullananlar siteler arasında ki hareketlerini izleyen mini bir eklentidir. - Blog yada site sahibi iseniz yüklemenizi tavsiye ederim )

Site ziyaretçilerinin Alexa Toolbar yüklemesini tavsiye etmek yada rica etmek yerine Webmasterlar çeşitli sahtekarlıklarda bulunabilir.  Siteyi ifşa etmeden sizlere bir örneğini göstereceğim.

Webmaster Sahtekarlıkları - Alexa ToolBar
Webmaster Sahtekarlıkları - Alexa ToolBar

Burada görebileceğiniz gibi site sahibi dizileri daha hızlı izlemek için Alexa Toolbar yüklemenizi öneriyor. Sadece sitesinin Alexa değerini artırarak, alacağı reklam gelirlerini yükseltmek için sizleri kandırmaya çalışıyor. Bu tarz sahtekarların sitelerine prim vermemenizi rica ederim.

Ayrıca gördüğünüz gibi Alexa Toolbarın böyle olumlu bir etkisi var siz blog sahiplerinin en çok ziyaret ettiği site kendi sitesi olacaktır. Eğer Alexa değerinizi yükseltmek ( Alexa Değeri size SEO yönünden de faydalı olacaktır. ) istiyorsanız sizde Alexa Toolbar indirebilirsiniz. Alexa Toolbar Kullanımı >> ( Altıncı Maddeyi İnceleyin )


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger