SEO Servisi

Sosyal medya sitelerinin çoğu için tamamlayıcı araçlar, siteler ve hizmetler mevcut. Sosyal medya stratejinizde başarılı olmanızı sağlayacak yöntemleri araştırıp bulmak akıllıca bir davranış olacaktır. Ayrıca bazı görevleri otomatikleştirebilirsiniz de.
Örneğin, Twitter için bir strateji belirlediğinizi düşünelim; tweetlerinizin sürekliliği konusunda endişelenmek yerine önceden ayarladığınız tweetlerinizi belirlediğiniz saatlerde gönderebilecek basit bir uygulamayı kullanabilirsiniz.

Tweetlerinizi gönderecek basit bir Tweet zamanlayıcı oluşturmak için PHP ve MySQL' i kullanabilirsiniz. Böyle bir uygulama için bazı tweetleri depolayacak tek bir veri tabanı tablosu kullanacağız.

Queue tablosu sadece üç bölümden oluşur: id (kimlik), message (mesaj) ve status (durum), id (tamsayı) bölümü aksi istenmediği takdirde otomatik olarak arttırılır. Message (metin) bölümü tweetlerinizin olduğu bölümdür. Status (tam sayı) bölümü de tweetinizi gönderilip gönderilmediğini gösterir. "0" olan status değeri tweetin gönderilmediğini gösterirken "1" olan status değeri ise tweetin gönderildiğini gösterir.

Arayüz için tek gereken daha sonra göndereceğimiz tweetleri MySQL veritabanına gönderen basit bir HTML formudur. Veritabanında depolanmış halde bulunan gönderilecek tweetlerin görünebilir bir listesi de mevcutsa işimiz daha da kolay demektir. Son olarak da istenmeyen tweetleri silmenin bir yolunu bulmalısınız.

Yeni tweetin girileceği bölümün hemen altında her zaman depolanmış tweetleri gösteren bir veri tabanı sorgusu yer alır.*Add Future Tweet (gönderileceklere bir tweet ekle) butonuna tıkladığınızda, form yeni rweeti veri tabanına gönderir; daha sonra da yeni eklenmiş tweetiniz My Future Tweets (gönderilecek rweetlerim) listesinin en başında yer alacak şekilde aynı ekran tekrar karşınıza gelir.

Kaynak: tr.seoric.com
Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger