Blogger Popup Kullanmanın Olumsuz Etkileri

Blogger Popup Kullanmanın Olumsuz Etkileri

Sosyal medya beğenilerinin önemini artırması ile beraber blog sahipleri ziyaretçilerine sosyal medya sayfalarını beğenmeyi teşvik etmek için oldukça fazla çaba gösteriyor. Sosyal medya sayfalarınızın fazlaca üyeye sahip olması hem kemik takipçi diye tabir edilen sabit kullanıcılarınızın artması, hem Blogger seo çalışmalarınız, hem ziyaretçi sayınızın artması yönüyle blogunuzu olumlu etkileyecek bir faktör.

Sosyal medya beğeni sayfalarının güçlenmesi için en sık kullanılan Blogger eklentileri ise Pop-up beğeni ekranları. Son günlerde sıkça rastladığım Pop-up sosyal medya beğeni sayfalarının bilinçsiz kullanımı blogunuza ciddi anlamda zarar verebilir.
  • Pop-Up Pencerelerinin İndexlenmeye Olumsuz Etkisi : Bloglarınızı Google botları tarafından denetim altındadır, Google örümcekleri blogunuzu ziyaret ederek sayfalarınızı indexler ve arama sonuçlarında kullanıcılara sunar. Google botlarını rahatsız eden sayfa içeriklerden biri Pop-up ekranlarıdır. Blogunuzda pop-up bulunması halinde Google botları sayfanızı daha geç zaman aralıklarında ziyaret etmeye başlar. Buda indexlenme hızınızı düşürür. 
  • Pop-Up Pencerelerin Arama Sonuçlarına Olumsuz Etkisi : Pop-up Google sisteminin pekte hoşlanmadığı eklentilerdir. Bu sebeple Pop-Up bulunan sayfalar Google aramalarında arka sıralara itilir. Buda size uzun vadede size oldukça olumsuz bir seo kabusu ve ziyaretçi düşüşü yaşatacaktır. 

Bu gibi olumsuz etkiler sebebiyle kullandığınız Pop-up ekranlarına dikkat etmelisiniz. Fazladan Facebook beğenisi almak isterken Google arama sıralamalarında ciddi yer kaybedebilirsiniz. Özellikle size tavsiyem illa Pop-up ekranı kullanmak istiyorsanız kullanıcıyı tanıyan ve sürekli rahatsız etmeyen Pop-upları kullanın : Kullanıcıyı Tanıyan Popup Facebook Beğen Kutusu 




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger