Domain Prosedürü ve Domain Düşme Süreci

Domain Prosedürü ve Domain Düşme

Blogger kullanıcılarının özellikle para kazanmaya odaklanmış olanları için Domain Düşmeleri ve Kar elde Etme yöntemleri adı altında bir yazı hazırlamak istemiştim fakat bundan önce bir kaç terimi sizlere açıklamak istedim. Domain satın alma , domain yenileme , domain düşme vs gibi konuları kısaca size aktaracağım.

Domain Prosedürü :
  • Bir domaini satın aldığınızda minimum 12 ay, maksimum 120 ay domaine sahip olursunuz.
  • Size ait domaini kimse satın alamaz. Sizlerde başkasına ait olan domaini satın alamazsınız.
  • Bir domainin sahipli, sahipsiz yada askıda ( bu kısmı açıklayacağım ) olduğunu anlamak için whois sitelerini kullanmanız gerekiyor. Bir domain ile siteye giremiyor olmanız onun kullanılmadığı anlamına gelmez. Alan kişi domaini aktif olarak kullanmıyor olabilir. 

Domain Prosedürü ve Domain Düşme
Domain Prosedürü ve Domain Düşme


Durum kısmında gördüğünüzde Kullanımda ibaresini göreceksiniz. Site açık olmasa bile bir domainin kayıtlı olduğunun belgesidir. Registrar kısmı ise domainin hangi şirketten kayıt altına alındığını gösterir.  Oluşturulma ve Bitiş tarihi ise domain süresi hakında size fikir verecektir. Domaininizin kayıt ve bitiş tarihini bu şekilde takip edebilirsiniz.

Domain Düşme Süreci : 

Gelelim diğer önemli üç sürece. Domain bitiş tarihi ardından ilk başlayan süreç Auto-Renew Grace Period ( Ekleme Ek Süresi ),  bu süre zarfı 45gündür.  Bu süreçte domain sahibi domainini yenilemediyse dahi tekrar yenileyebilir. Gene yenilemez ise Redemption Grace Period süreci başlar. Bu süreç boyunca kişi domainini yenileyebilir fakat cezalı ücret öder. Bu süreç yaklaşık 30 gün sürer. Sonuç olarak domain bitiş tarihinden sonra , 75 gün  domaini sahibinden başka kimse kayıt edemez.

Bu iki süreç ardından ise pending delete süresidir. Bu süreç yaklaşık 5 gün sürer. Bu süreç boyuca kimse domaini satın alamaz. Bu silme işlemi için başlatılan süredir. Fakat domain çok kaliteli ise domain firması bu 5 gün içinde verdiği kararla bu domaini satmaktan vazgeçebilir.

Özetle bir domain düştükten yaklaşık 75 - 80 gün sonunda farklı biri tarafından satın alınabilir.




Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger