Browser Kullanımı ve Seo Etkileri

Blogger Seo - Browser Kullanımı ve Etkileri

Blogger Seo  kategorisi altında  kullanmış olduğunuz tarayıcıların sizlere seo yönünden etkisinden bahsedeceğim. İnternette gezinmek için kullandığınız yazılımlar sık sık özel hayatı ihlal yasası ile gündeme gelir. Kullandığınız tarayıcıların tamamı sizinde işinize yarayacak şekilde geçmiş haritası tutar. Tarayıcılar ile ziyaret ettiğiniz tüm sayfalar ve sayfalarda geçirdiğiniz süre kayıt altındadır. Zaman zaman eski kayıtları silseniz de bu veriler asla kaybolmaz.  İstatistikli bilgi tutma kurumlarının tamamına verileriniz gönderilmiştir bile.  Endişelenmeyin, kimse özel olarak sizin ne yaptığınızla ilgilenmiyor. Tek merak ettikleri internet kullanıcılarının ne şekilde hareket ettiği. ( Ekstra bir bilgi olarak bu durum Facebook içinde geçerlidir )

Gelelim tarayıcıların takip altında olmasının bloglarımız ile alakasına. Güncelleştirmeler ile beraber Google Chrome tam anlamı ile Google arama motoru ile bağlantılı hale getirildi. Tarayıcı hareketlerini izleyen Google, bu verileri dikkate alarak sitenize belli bir değer verir, bu durum sizi kimi zaman Google gözünde daha değerli yada değersiz hale getirerek aramalarda ki sıralamanızı etkiler. Aslında tüm yazının özetini şu cümleyle vermek istiyorum. Google aramalarında üst sıralarda olmak istiyorsanız Google Chrome kullanın. Tabi ki bu durum  Google'ın bir nevi pazarlama taktiğidir.

Google Seo ve Tarayıcılar


Sitenize Chrome ile düzenlenen her ziyarette tarayıcılar arama motoru botlarına hey ben buradayım  sinyalleri gönderir.

Daha önce ki Yandex İndexlenme Taktikleri >> konumda da bahsettiğim gibi arama motorları üstünde yatırım yapmak istiyorsanız , önerdikleri tarayıcıyı kullanmanız size fayda sağlayacaktır. Açıkçası bir durumu belirtmek istiyorum ki Google ve Yandex harici diğer arama motorlarından hit alabileceğinizi pek sanmıyorum en azından ben alamıyorum. ( Yabancı Dil Kullanarak  İçerik Üretmiyorsanız )

Yandex > Yandex Browser  ( Google Chrome Alt Yapısı İle Geliştirilmiştir )
Google > Google Chrome
Bing > İnternet Explorer

Kullanıp kullanmadığınızı bilmemekle beraber ziyaret ettiğiniz sitelerin adres çubugunun yanında mini bir yıldız göreceksiniz.


Gördüğünüz yıldızın üzerine tıklarsanız yada CTRL + D tuş kombinasyonunu kullanırsanız, yıldızın sarı bir renk aldığını fark edersiniz. Bu kısaca sayfayı sık kullanılanlara eklemek , favorileri belirlemek demektir. Google dili ile yer imi koy.

İnsanların bir sayfaya yer imi koyma nedeni sitenin kaliteli olması ve tekrar ziyaret edebilmek için kaydetmesidir. Google Chrome tarayıcısında yaptığınız her işlem Google'ın takibindedir. Google yer imi koyulan siteyi otomatik olarak kaliteli içerik üreten siteler olarak algılar. Kendi sayfalarınızın bir kaçına yer imi koymanızın size Seo yönünden olumlu katkı  sağlayacaktır. Kim uğraşacak diyorsanız en azından ana sayfanıza yerleştirin.

Ayrıca site sahibini ödüllendirme yolu olarak da görebilirsiniz. Size faydalı olan bir sayfayı ctrl+d yardımı ile tarayıcınıza eklemeniz blog sahibinin arama sonuçlarını olumlu yönde etkileyecektir. Mesajı aldınız umarım :) ..


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger