Blogger Domain Yönlendirme ve Sonrası


Blogger Domain Yönlendirme Sonrası
Blogger Domain Yönlendirme Sonrası 

Blogger domain yönlendirme konusu bu güne kadar sıkça işlendiği için blogum da domain yönlendirme ile ilgili bir bölüm ayırmadım. Fakat gelen sorular üzerine domain yönlendirmenin nasıl yapıldığının bilinmesine rağmen olacaklar ve etkileri üzerine bir merak olduğunu fark ettim.  Sizleri bloglarınızı alan adına taşıdığınızda olacaklar hakkında bilgilendirmeye çalışacağım.

blogger.hakkinda.blogspot.com adresi de Bloggerdersleri.com sitesine yönlendirilmiş durumdadır.

Yönlendirmeye ilk başlandığı an kısa süreliğine blogunuz kapalı kalacaktır, kimi zaman kapalı kalma hali 24 saate kadar uzayabiliyor. Bu süre içinde blogunuza ulaşılamaz. Yapabileceğiniz tek şey beklemektir.  Blogun kapalı kalma nedeni yönlendirmenin gerçekleşiyor olmasındandır. Tüm sayfalar uzantıları ile beraber yeni adrese taşınır. Ne kadar sayfanız varsa yönlendirme o kadar uzun sürecektir

Title Aktarımı : Yayınlarınızın adresi aaa.blogspot.com/bbbbb.html olsun, yeni domain aldığınızda yönlendirme ardından uzantılar değişmez. Sadece alan adı ismi değişir kısaca yeni adresiniz alanadınız.com/bbbb.html olur. Alan adı taşıma ardından otomatik olarak aktarma gerçekleştirilir. Konunun uzantı linki birebir olarak yeni adresinize aktarılır.

http://blogger-hakkinda.blogspot.com/2012/12/browser-kullanimi-ve-seo-etkileri.html

yukarıdaki benim üç gün önce Blogger seo üzerine yazdığım bir yazının linki var fark ettiyseniz Blogger alan adım ile. Linke girmeye çalışırsanız link sizi otomatik olarak  :
http://www.bloggerdersleri.com/2012/12/browser-kullanimi-ve-seo-etkileri.html adresine yönledirecek.

Değer Kaybı : Web sitelerinin edinmiş olduğu Pagerank, Trustrank gibi değerler alan adı için verilmiş sayısal verilerdir.  Alan adınızı taşıdığınızda arama motorlarında sıralamanızı belirleyen bu değerler sıfırlanır. Bu sebeple blogunuz da domain yönlendirme yapacaksanız ,mümkün olduğunca erken yapın.

İndex Hızı Düşüşü : Bloglarınızı yeni alan adına taşımanızdan sonra belli süre index hızınız düşebilir, hızlı indexlenme taktiklerini kullanarak kısa sürede bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Bıraktığınız Linkler : Sosyal paylaşım sitelerinde yada farklı platformlarında referans olarak paylaşılmış olan linklerinize tıklandığında sayfalarınıza ulaşım sağlanacaktır. Blogspot adresiniz hala size aittir, sadece adresiniz otomatikman yönlendirilmiş durumdadır ama bu linkler ile edinmiş olduğunuz indexsiz url ve backlinkler artık faydasızdır.

Bu değerler alan adına verilir.  Yönlendirme yaptıktan sonra Blogspot uzantılı linklerinizi kullanmayın.

RSS Değişimi :  Linklerinizin değişimi yönlendirme üzerine olacaktır bu sebeple RSS adresleriniz de değişimler olmaz.

http://www.blogger-hakkinda.blogspot.com/feeds/posts/default = bu benim RSS adresim yönlendirmeden sonrada http://www.bloggerdersleri.com/feeds/posts/default halini alacak. RSS ile ilgili özel bir değişim yapmanıza gerek yok,  Blogger uzantılı olarak FeedBurner yada farklı bir  RSS düzenlemesi yaptıysanız değişen bir şey olmayacaktır. Otomatik olarak adresiniz yönlendirilir.

Kısacası Blogger sitelerinizi alan adına taşıdığınızda kısa süreli bir bocalama süreci olacak fakat bir hafta içinde her şey eski haline dönecektir. Kazanmış olduğunuz tüm seo değerleri sıfırlandığı için    seo konusunda tekrar çalışmanız gerekir. Belirtmekte fayda görüyorum eğer bir gün blogumu alan adına taşarım diyorsanız, mümkün olduğunca erken yönlendirme yapın. Domain kaydınız ardından yaşanacak değer kayıplarını azaltmak istiyorsanız buradan buyurun :  Blogger Domain Yönlendirme Sonrası Yapmanız Gerekenler >> 

Alan adı almak gibi bir düşünceniz varsa daha önce yazdığım Domain Seçiminin Önemi >> ve Domain Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler >>  yazılarını okumanızı tavsiye ederim.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger