Sitenizin Hitini Artırın - III / Arama Verilerine Odaklanmak

Sitenizin Hitini Artırın
Sitenizin Hitini Artırın 

Sizlere daha önce Ziyaretçi elde yöntemleri - I ve Ziyaretçi elde etme yöntemleri - II başlığında hitinizi artırabileceğiniz stratejiler sunmuştum. Şimdi ise aramalara odaklanarak daha fazla ziyaretçi elde edebilme yolları hakkında fikir vermek istiyorum.

Sitenizin hiti artırmak için uygulayabileceğiniz en etkili yöntem,  seo çalışmalarına önem verip aramlar da üst sıraları hedeflemektir. Yeterli seo çalışmasını siteniz için uyguladıktan sonra ise aramalarda belli bir rekabet halinde olup hit sağlayabilirsiniz. Bunun haricinde aramalardan gelen trafiğe ve yapılacak olan aramalara odaklanarak sitenizin hitini bir nebze daha artırmanıza olanak sağlar.

1 ) Hit Çeken Kelimelere Odaklanmak : Arama motorlarından elde ettiğiniz ziyaretçiler size hangi anahtar kelimeler ile ulaşıyor? öncelikle bu sorunun cevabını bulmalısınız. Google Analytics kullanıcıları siteye gelen ziyaretçilerin hangi kelimeler üzerinden geldiğini takip edebilir. Fakat Google tüm verilerini size sunmaz, kısıtlı bir kelime arşivi gösterir. Not Provided size gösterilmeyen kelimelerin tamamıdır.

Sitenizin Hitini Artırın
Sitenizin Hitini Artırın
Kelimeleri biraz daha olsun rahat algılayabilmek için kullanabileceğiniz taktikleriden biri, Açılış sayfalarını kontrol etmek fakat bu yöntem bize gerçekçi çözümler sunmaz. En garantili yöntem Google Webmaster Tools aracı kullanmaktır :
Sitenizin Hitini Artırın
Sitenizin Hitini Artırın

Son olarak ise Blogger'ın sunduğu hangi sayfa ne kadar görüntülenmiş özelliğini kullanıyoruz.

Sitenizin Hitini Artırın
Sitenizin Hitini Artırın

Bu özellikler sayesinde sitemizin hit alabildiği kelimeler ve popüler konuları tespit ederek, bu konulara daha fazla zaman ayırarak daha fazla sayıda ziyaretçi edinmeyi umuyoruz.

Kendi blogum üzerinden örnek vermek gerekirse kısa süre önce blogumun, Blogger uyarı satırı oluşturmak konusunda çok yüksek hit aldığını fark ettim ve hemen ikinci bir uyarı satırı örneği daha paylaştım. Blogger uyarı satırı konusunda aldığım ziyaretçi sayısını 1,5 kat artırdı. Hem aramalarda daha fazla sonuç sunuyorum hemde Blogger uyarı satırı konusunda daha yüksek bir seo puanına sahibim.


2 ) Rakip Sitelerin Anahtar Kelimelerine ve Popüler Konularına Odaklanın : 

Rakip sitelerin anahtar kelimeleri algılamak oldukça zordur. Genede Alexa üzerinden fikir sahibi olabilirsiniz. http://www.alexa.com/siteinfo/bloggerdersleri.com : Alexa site değerlendirme linkim.

Sitenizin Hitini Artırın
Sitenizin Hitini Artırın
Alexa üzerinden arama yapıp , Search Analytics verilerine inceleyerek rakip sitelerin arama getiren kelimeleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Analiz için kullanabilceğimiz diğer yöntem ise popüler konular ve en çok yorumlananlar eklentisini.  Rakip sitelerin popüler konularını tespit edin. En çok yorumlananlar, en çok gösterilenler gibi eklentileri olan sitelerin tam olarak hangi konularda yüksek hit aldığını takip edebilir ve buna uygun yatırımlar yapabilirsiniz.

Burada bahsettiğimiz konu içeriklerini çalmak değil, sadece analizlerde bulunarak kullanıcıların ilgisini belirleyerek , tam olarak neye eğilim gösterdiklerini algılama ve bu konular hakkında güncel ve özgün içerik sunabilme çabasıdır.

Hit alan kelimelerinizi belirleyip sitenize bu konular hakkında daha fazla içerik eklemeniz , rakip sitelerin popüler kelimelerine ve popüler konuları ile alakalı özgün bilgiler sunmanız size kısa vadede fazlaca ziyaretçi olarak geri dönecektir.



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger