Sitenizin Hitini Artırın - III / Arananları Tespit Edin

Sitenizin Hitini Artırın
Sitenizin Hitini Artırın 

Sizlere daha önce ziyaretçi elde yöntemleri - I ve ziyaretçi elde etme yöntemleri - II başlığında hitinizi artırabileceğiniz stratejiler sunmuştum şimdi ise aramalara odaklanarak daha fazla ziyaretçi elde edebilme yolları hakkında fikir vermek istiyorum. Aramalara odaklanmanın ilk ayağını da bir önceki yazımda açıklamaya çalışmıştım : Sitenizin Hitini Artirin - III / Arama Verilerine Odaklanmak >>  

Yayın yaptığınız konular hakkında insanların ne aradıkları neye ulaşmaya çalıştıklarını ve bu konuda nasıl bir yığılma olduğunu tespit etmeye çalışın. Bu sayede gerekli içeriği üreterek ziyaretçi sayınızı artırabilirsiniz.

1 ) Google Adwords Kullanımı  - Sitenizin Hitini Artırın

Google Adwords sizi google üzerinden yapılan arama hacmini gösterir. Hangi kelime üzerine arama yaparsanız bu anahtar kelime ile ilgili arama popülerliğini görebilirsiniz. Denemek için buradan buyurun :  https://adwords.google.com/o/Targeting/Explorer?__c=1000000000&__u=1000000000&ideaRequestType=KEYWORD_IDEAS


Sitenizin Hitini Artırın
Sitenizin Hitini Artırın 

Hemen durumu bir örnekle açıklamaya çalışalım '' Örgüler '' Kelimesiyle bir arama yapıyoruz ve sistem, bize bu kelime bazlı olarak yapılmış olan aramaları listeliyor.

Rekabet seviyesi , aranan kelimenin arama motorlarında olan rekabet oranını gösterir. Düşük kelimelerde üst sıralara daha kolay yükselebilirisiniz. Yüksek olarak belirtilmişse arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek için çok emek vermek gerektiğini anlayabilirsiniz.

Genel aylık aramalar ise örgüler kelimesinin arama hacmini gösterir. Örgüler üzerine yayın yapan bir siteniz varsa hangi kelimelerden ziyaretçi alabileceğinizi algılayıp bu alana yatırım yapmanız gerekir. İstatistiklerden görebileceğiniz gibi örgüler kelimesinde yapılan en sık aramalar örgü modelleri ve bebek örgü modelleri. Bu iki kelime ile ilgili içerik üreterek yüksek hit almayı hedefleyebilirisiniz.

2 ) Google Arama Sorguları - Sitenizin Hitini Artırın

Kullanabileceğiniz diğer bir yöntem Google Arama Sorguları. Örnek vermek gerekirse zayıflama üzerine bir blog açtınız peki insanlar zayıflama konusunda ne arıyor ?  Arama sorgularından da fikir edinebilirsiniz.

Sitenizin Hitini Artırın
Sitenizin Hitini Artırın 
Google arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazın ve sayfanın en altına inin,  ilgili aramalar kısmını göreceksiniz.  Gördüğünüz gibi insanlar zayıflama yöntemleri , bitkisel zayıflama,  bitki çayı ve zayıflama ilaçları ile ilgili aramalar yapmış. Bu veriler zayıflama kelimeleri kullanarak yapılmış en büyük arama hacimleri.  Zayıflama konusun da bir site oluşturduktan sonra bu kelimeler üzerine içerik ekleyerek, aramalardan daha fazla ziyaretçi elde edebilirsiniz.



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger