Alexa Blogger Onaylatmak / Kaydetmek - Alexa Site Sertifikası

Alexa Blogger Eklemek
Blogger seo çalışmalarında size fayda sağlayacak önemli dizinlerden biri Alexa, peki bu sisteme kayıt olarak seo çalışmalarını nasıl daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz elimden geldiğince size açıklamaya çalışacağım.

Blogger ile Alexa Sistemine Kayıt Olmak

Öncelikle sağ üst köşeden Log in diyerek Alexa sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Ardından açılan sayfada Facebook hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Alexa sizin adınıza Facebook üzerinden her hangi bir paylaşım yapmaz.  ( Resimlerin Büyük Halini Görmek İçin Üzerine Tıklayın )

Alexa Blog Eklemek

Açılan Alexa sayfasına kaydetmek istediğiniz blogun adresini yazarak arama sekmesine tıklayın

Alexa Blogger Kaydetmek

Açılan yeni ekranda sitenize ait istatistiklerinizi göremeyebilirsiniz, Alexa sitenizi indexlemeye başladıysa istatistikler görünecektir. Get Details sekmesine tıklayarak Alexa'nın siteniz için hazırladığı sayfaya giriş yapın. Sağ yanda bulunan menüde Claim Your Site sekmesine tıklayın

Blogger Alexa Üye Olmak

Alexa kayıt olma sistemi yaptığınız işlemi onaylamanızı isteyecektir. Claim Your Site sekmesine tıklayarak yolumuza devam ediyoruz. 

Alexa Ücretsiz Kayıt Olmak
Alexa ücretli ve ücretsiz olarak bir çok servis sunmakta dilerseniz ücretli olarak ekstra imkanlara kavuşabilirsiniz. Her iki durumunda kayıt işlemi aynıdır. Ücret ödemek istemiyorsanız Free sekmesi altında bulunan Sign Up şıkkına tıklayarak devam edin.

Alexa Ücretsiz Site Eklemek

Alexa sistemi blogun gerçekten size ait olup olmadığını anlamak için ufak bir kod eklemenizi isteyecektir. Sorun çıkaran temalar için en ideali ikinci kod dizinidir. <meta name=''Keywords'' ..... '' /> şeklinde bir kod sizin için hazırlanmış olacak. Yukarıda nokta nokta olarak verdiğim yerde siteniz için hazırlanmış özel numaralar olacak. Bu kodu kopyalayıp blogunuzun </head> kodunun hemen üzerine yapıştırın. Kodları eklemeniz ardından Verifed İD sekmesine tıklayın ve Blog hesabınız artık onaylanmış olacak. 

Alexa Ücretsiz Blogger Hesabı Kayıt Etmek


Son olarak Alexa sistemi sitenizi ne ile ilgili bir yayın yaptığını belirlemenizi isteyecektir. Bu sayfayı doldururken Blogger Seo çalışmalarınıza olumlu katkı yapacak şekilde doldurmalısınız. 

Blogger Alexa Sıralamasına Katılmak


Site Title : Sitenizin adı gibi kullanılacak olan açıklama bölümüdür.
Site Description : Bu bölüm blogunuzun açıklama kısmıdır muhakkak anahtar kelimeleri kullanmanız gerekmekte. Sizin için bir fikir verebilmesi için kendi Alexa kaydımı da buraya ekliyorum.

Blogger - Alexa

Blogger Dersleri olarak işaretlenmiş alan Title kısmıdır, Description kısmı ise ikinci kırmızı çerçeve içerisinde bulunan ve anahtar kelimelerin kullanıldığı yer. Siteniz için uygun anahtar kelimeleri muhakkak Description içerisinde kullanmalısınız ..



Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger