W3C Sorgulama ve Çözüm Yolları

W3C Hataları Tespit Edip Düzenleme
W3C Hataları Tespit Edip Düzenleme 

W3c standartlarının neden kullanıldığını ve siteleriniz üstündeki etkisini W3C standartları ve Seo Etkisi >> yazımda açıklamaya çalışmıştım şimdi sitelerin durumunu değerlendirip yapabileceğiniz düzenlemelerden bahsedelim.

Sitemin W3C Kriterlerine Göre Nasıl Sorgularım :

Kullanmanız gereken sayfalar : http://jigsaw.w3.org/css-validator/ , http://validator.w3.org/

Site adresinizi yazarak Check butonuna basarsanız sitenizin tüm W3C hatalarını görebilirsiniz. Hangi kodda hata yaptığınızı ve tahminen bu yanlışı nasıl düzenleyebileceğinizi İngilizce olarak ayrı ayrı sizlere sunar. Böylece hata sayısını ve tahmini çözüm yollarını görmüş olursunuz.

W3C Hataları Tespit Edip Düzenleme
W3C Hataları Tespit Edip Düzenleme 

W3C Hatalarımı Nasıl Düzenleyebilirim : 

W3C standartlarına göre sitenizin durumunu sorguladığınızda tahminen bir çok hata olacaktır. Dünya'nın en ünlü ve kaliteli sitelerini sorgulasanız dahi benzer hatalar göreceksiniz. Öncelikle tavsiyem bu konuyu bir takıntı haline getirmeyin. Benim blogumda aşırı hataya sahip , hiç değiştirmeye çalışmadım. Ayrıca düzeltebilir miyim pekte emin değilim.

Sorgulama ardından sistemin, hatalarınızı belli bir düzende sunulduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca Group Error Messages by Type  seçeneğini işaretlerseniz benzer hataları bir arada görebilirsiniz. Benim kodlarım arasında en yaygın bulunan hata : ''  reference not terminated by REFC delimiter '' bu başlıkta  neredeyse 100'e yakın hata tespit etmiş. 

Blogger kullanıcısı olarak bu kadar kodları düzeltebilecek yeteneğe sahip olmanız beklenemez, ben kesinlikle üçte birini halledebilecek bilgi birikimine sahip değilim. Hataların sabit olduğunu hatırlatarak, Webmaster forumlarından destek alabileceğinizi belirtmek isterim. Sizin ki ile benzer hataların çözümleri sunulmuştur yada yeni başlıklar açarak bu sorunu nasıl halledeceğinizi sorabilirsiniz. Doğru cevaplar ardından blogunuzun kod bölümünü açarak kodlarda değişim yapmanız gerekecek  yada mütevazi ücretler karşılığı bu kodları düzenleyen arkadaşlardan yardım alabilirsiniz. ( 10 , 20 lira arası bir ücret talep edeceklerdir)

Bu konu Blogger kullanıcılar için biraz daha meşakkatli bir süreç. Bloglarınız için tema seçerken sorgulama yapıp az hataya sahip olanları tercih etmeniz mantıklı olacaktır.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger