W3C Standartları Nedir ve Seoya Olan Etkisi

W3C Standartları Nedir ve Seo Etkisi
W3C Standartları Nedir ve Seo Etkisi 

W3C standartları olarak bilinen '' kod kalite değerlendirme '' mantığını anlatmaya çalışacağım yazımda , w3c kim tarafından, nerede, nasıl kuruldu gibi teknik bilgileri atlıyorum. Ben daha ayrıntılı bilgi istiyorum diyenler Wikipedia sayfasını ziyaret edebilir.

Sitenizin alacağı seo değerinde etkili olan w3c'nin geliştirilmesinin nedeni sitelerin tarayıcılarda farklı görünmesidir. Tüm tarayıcıların algılayıp aynı şekilde sunabileceği bir kod sistemi yaratma çabasıdır. Tarayıcılar ( İnternet Explorer, Google Chrome, Firefox )  okuyucu yazılımlardır. Sayfaları kod olarak görür değerlendirir ve siteyi kullananlara kodların istediği gibi bir sayfa sunar. Bu bilgi ardından geçelim tanıtıma.

W3C Standartlarının Belirlenişi : 


Tarayıcı Farkları : Kimi siteler tarayıcılar da farklı görülebilir. Firefox üzerinden açılan bir sayfa kusursuz görünürken İnternet Explorer aynı tasarımı daha kayık bir halde sunabilir. İşte w3c standartları bu durumu tamamen ortadan kaldırır.

W3C Standartları ve Tarayıcılar


Ufak bir örnek verelim. Bir yazı rengini, black olarak tanımladığınızı varsayalım  bu yanlış bir kod tercihidir ve her tarayıcıda yazı siyah olarak görülmeyecektir. Standartlar, rengin #000000 şeklinde tanımlanmasını ister. Sayılar ile tanımlanan renkler her tarayıcıda algılanır ve doğru bir biçimde çalışır.

Demode Kodlar : Senelerin ayakkabı modası olduğu gibi kodlarında modası vardır. Modası geçmiş kodlar kullanmanız W3C standartlarında eksi puanlar almanıza neden olacaktır.

Bir örnek vermek gerekirse Table kodları demode kodlardır , bir tablo oluşturmak istiyorsanız Table kodları yerine CSS kullanmanız gerekir.

Yanlış Kodlamalar : Kod dizininde bir iki kod harfinin eksik yada yanlış yazılması görünür bir fark yaratmaya bilir fakat w3c sorgulaması bu sıkıntıyı tespit eder.

W3C Standartlarının Etkileri : 

w3c kısaca kodlar ile ilgili standart bir ölçüttür, site sahiplerini alakadar eden iki önemli noktası var:

1 ) w3c ölçütüne tarayıcılar önem verir ve yazılımlarını buna göre düzenlerler. Siteleriniz bu standartlara ne kadar uygunsa o kadar hızlı ve kusursuz açılacaktır. Bir sitenin hızlı açılması ve sayfaların seri yüklenmesi kullanıcılarınız için yararlı olacaktır. Bu avantaja Google ve diğer arama motorları önem verir. Hızlı açılan sayfalara daha yüksek seo puanı verirler buda sizi arama motorlarında üst sıralara taşır. w3c standardı = Hızlı Açılan Site = Yüksek Seo Puanı. 

2 ) Özellikle Google ve diğer arama motoru botları, sitenin w3c standartlarını algılayabilecek şekilde dizayn edilmiştir. Sitenin hızından bağımsız olarak w3c ölçütlerine uygun olmanız size yüksek bir seo puanı getirecektir. Arama motoru botları kusursuz bir tasarıma sahip olmanızı,  kaliteli bir site olduğunuza dair bir kriter olarak görür. Bu durum sizi arama motorlarında üst sıralara taşır.

Sitemin w3c Standartlara uyumunu nasıl test ederim ve uyumlu hale getiririm diyorsanız buradan buyurun : W3C Sorgulama ve Çözüm Yolları >> 







Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger