Blogger Domain Yönlendirme Sonrası Yapmanız Gerekenler

Blogger Domain Yönlendirme Sonrası Yapılması Gerekenler
Blogger Domain Yönlendirme Sonrası Yapılması Gerekenler

Blogger DomainYönlendirme, Blogger kullanıcılarının sık yaptığı bir işlem. ilk kez yapanlar çoğu kez kabus yaşamış olsa da doğru kullanım ile bir çok avantaj elde edebilirsiniz. 2013 yılı itibari ile Blogger domain yönlendirme işleminde ufak bir değişim oldu. Yeni sistemi kullanarak domain yönlendirmek için buradan buyurun : 2013 Blogger Domain Yönlendirme ( Yeni Sistem ) >>

Öncelikle domain yönlendirme işlemleri öncesi araştırma yapıyorsanız bir iki konuyu incelemenizi  tavsiye ediyorum.
Yönlendirme sonucu blogunuzun bir bocalama sürecine gireceğini ve seo açısından oldukça olumsuz etkileyeceğini belirtmeliyim bu nedenle domain yönlendirme işlemi gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, bunu mümkün olduğunca erken yapın.

Yönlendirme sonrası yaşanacak en büyük sıkıntı blogunuzun backlinklerini,  indexsiz urllerini kaybedilmesi , bu kayba paralel olarak Blogspot uzantılı domaininiz tüm aldığı seo puanlarının sıfırlanmasıdır. ( Alexa Rank , PageRank , TrustRank ) . Bu değişim sitenizin indexlenme hızını düşüreceği gibi aramalarda sizi arka sıralara iterek ziyaretçi kaybetmenize neden olacaktır. Yaşanacak düşüş ve index hızınızda azalma gibi durumlardan en az zararla ayrılmak için bir dizi işlem yapabilirsiniz.

Blogger Domain Yönlendirme'den Sonra İndexlenme Sorunu : 

İndexlenmede yaşanacak olan yavaşlamayı eski haline döndürmenin en etkili yolu özgün ve Google standartlarına uygun makaleler yazmaktır. Ardından yeni yayınlarınızı kullanarak hızlı indexlenme stratejilerini uygulamanız gerekir. Hızlı İndexlenme Yöntemleri >> 

Blogger Üzerinden Yayın Yapan Sitelerin İndex Alma Süresi En Fazla 5 Dakika Olmalıdır. Aksi Durumlar Ciddi Problemlerinin Habercisidir.   

Blogger Domain Yönlendirme'den Sonra Webmaster Tools Ayarları : 

Domain yönlendirme sonrası eski RSS leriniz tamamen doğru bir biçimde çalışmaya devam edecektir. Bu sebeple Blogspot uzantılı eklediğiniz site haritasında bir değişim yapmanıza gerek yok. Fakat Webmaster Tools üzerinde yeni adresiniz ile ilgili bir alan  otamatik olarak oluşturulacaktır. Yeni domainiz ile Webmaster Tools üzerine bir site haritası daha göndermeniz yararınıza olacak.

Blogger Domain Yönlendirme'den Sonra Alexa Ayarları :

Alexa değerleriniz tamamen ortadan kalkacaktır bu sebeple yeni domaininizi alexa sitesine tanıtmalısınız. Ayrıca eski kullandığınız Alexa Widgeti yarar sağlamayacaktır, bu sebeple tekrardan yeni alan adınıza widget oluşturmalısınız.

Blogger Domain Yönlendirme'den Sonra Link Düzenlemeleri : 

Sitenize  Blogspot uzantılı verilmiş olan linkleri tespit etmeye çalışıp bulduklarınızı değiştirtmeye çalışın. Verilen linklerinizi yeni domain adresiniz ile elde etmek size olumlu yönde katkı sağlayacaktır.


Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger