Pinterest Rehberi

Pinterest Rehberi
Pinterest Rehberi 

Pinterest, görsel paylaşım sağlayan bir internet sitesidir. İngilizce olduğu için ülkemizde çoğu kişi kullanmaya pek yanaşmıyor fakat site bir içerik paylaşım alanı olarak değil tamamen fotoğraf paylaşım teması üzerine inşa edilmiş. Eh bildiğiniz gibi fotoğraflarında dili olmuyor. Bu sebeple son yıllarda ülkemizde de hızlı bir büyüme gerçekleştirdi.

Pinterest bize mantıklı bir seo çalışması ve kendinizin dahi inanmayacağı bir ziyaretçi getirisi ile merhaba diyor. Özellikle moda , yiyecek içecek , seyahat gibi bloglar için çok uygun. Ayrıca belirmeliyim ki en yüksek kazanç sağlayacak olanlar kadın blog yazarlarıdır.

Pinterest Dünyada ki en yüksek kadın oranına sahip site olarak da bilinir. Site içerisinde altın günü / kadınlar matinesi benzeri  bir ortam var. Pastalar, börekler, çörekler, saç , gelinlik modelleri , bikiniler , elbiseler , el işleri  şöyle bir ana sayfaya göz atarsanız demek istediğimi anlarsınız : http://pinterest.com/

Twitter sisteminin fotoğraf paylaşımlı haline benzetmek pekte abes olmayacaktır. Pinterest sisteminden olabilecek en uygun şekilde yararlanmak için bazı kriterlere dikkat ederek üyelik açılması ve paylaşım yapılması gerekir.

Pinterst sitesinin bizler için iki büyük etkisi olacak.
  1. Ziyaretçi sayılarımız artacak , yeni takipçiler edineceğiniz. 
  2. Seo yönünden olumlu katkılar sağlayacak, arama motoru sıralamaları da üst sıraları hedefleyeceğiz. 
Sosyal medya sitelerinden farklı olarak kullanıcıların içeriklerinizi görebilmesi için sizi takip ediyor olması gerekmez. Paylaştığınız içerikler kullanıcıların ana sayfalarında görülebilir ayrıca aramalara göre özel optimizasyona sahip olduğu için sizin fotoğraflarınızı gören kişiler , sizin siteniz ile ilgili olacak insanlardır. Ayrıca bol miktarda arama sonucunda yer alacaksınız buda size ziyaretçi trafiği olarak dönecektir.

Yüksek trafik oluşturmak için ise bir takım husuları dikkate almanız gerekiyor.

Pinterest Ziyaretçi Edinme Yöntemleri >> 

Seo konusuna gelecek olursak, Pinterest ile ilgili olan çalışmalar seo uzmanları tarafından ücretli olarak yapılıyor. Pinterst seo hizmetini 100,  200 lira gibi rakamlara kısa süreliğine sizlere satıyorlar .Seo yönünden değmez mi derseniz siteniz üzerinden para kazanmak gibi bir amacınız varsa mantıklı bir ödeme olacaktır. fakat ben size tüm seo tekniklerini anlatmaya çalışacağım, ücretsiz olarak uygulayabilirisiniz.


 Pinterest size seo konusunda ne gibi bir katkı sağlayabilir ilgilenmek isterseniz buradan buyurun : Pinterest Kullanımı - III - Seo Etkisi >> 

Makaleyi Paylaş :
 

Yorum Gönder

 
Hakkında : kredi kartı borcu taksitlendirme
Copyright © 2012 - 2013. Blogger Dersleri - All Rights Reserved | Proudly powered by Blogger